– Vi må samarbeide mer

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

[slideshow_deploy id=’15’]

 

– Samarbeid mellom klubbene er viktig også i de gode årgangene. Ikke bare når vi har for få spillere til å stille egne lag.

Ordene tilhører Gjermund Holt i Grue. Han har sammen med flere andre foredragsholder på Glomdalfotballs seminar for barne og ungdoms fotballen tidligere i år.

Holt har sammen med flere andre hatt suksess med å gå fra å knapt kunne stille juniorlag, til nå å ha to G19 lag i Grue.

– Jeg tror det er kjempeviktig å samarbeide mer i de ulike årgangene. Ikke minst for at de beste og de ivrigste skal ha mulighet til å trene mer. Hvorfor kan ikke en god Grue-gutt trene med en i fra Flisa, og en i fra KIL for å bli bedre? Litt slik vi gjorde med Team Glåmdal G02, der vi samlet alle klubbene i distriktet og hadde ei treningsgruppe, som gjorde at de gutta utviklet seg godt, sa han.

Nivået er ikke viktig

Det at det stadig blir færre spillere gjør også at ett slikt samarbeid tvinger seg fram, mener grue-lederen.

– Det er det blir færre er noe vi kan få gjort lite med, vi må gjøre det beste med de vi har. I Grue har vi nå 27 spillere i G19 gruppa. Mange av de hadde mer eller mindre lagt opp. Nå forlenger de karrièren litt til, og kanskje noen fortsetter lenge. Ingen ting vil glede meg mer enn om vi får en toppspiller ut av det, fortsetter Holt.

Han mener også at klubbene på bygda bør bli mindre opptatt av hvilken divisjon de spiller i, å heller tenke spillerutvikling.

– Det tror jeg en hver klubb på bygda bør tenke. For oss i Grue bør det ikke spille noen rolle om vi spiller i 3.- 4.- eller 5. divisjon så lenge vi skaper gode spillere, men man går jo til hver kamp for å vinne, avsluttet han..

 

– Vi må samarbeide mer

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var