Vellykket seminar for Glomdalsfotball

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

En hel kveld med lokalfotball var et populært tiltak. Rundt 50 deltakere fikk i går kveld høre suksesshistorier og utfordringer for barne- og ungdomsfotballen i distriktet. Bjørn Nybu fra Indre Østland Fotballkrets takket for et kjempegodt inititativ. «Dette var  meget bra», sa Nybu.

 

Intitiativtaker Rune Skasberg til venste og kveldens konferansier Gjermund Holt.
Intitiativtaker Rune Skasberg til venste og kveldens konferansier Gjermund Holt.

Initiativtaker åpnet seminaret

Rune Skasberg åpnet seminaret med å fortelle hvorfor han er så sterkt engasjert i barne- og ungdomsfotballen i glomdalsdistriktet. Så engasjert er han i breddefotballen at han for ett års tid siden fikk ideén om å opprette Glomdalsfotball.no. Med Glomdalsfotall.no ønsker han er å rette fokus på bredden, trenerkompetansen og ikke minst engasjementet ute i klubbene.

 

Foto av Lena Grinna
Lena Grinna

Lena Grinna: Fire klubber ble til én i Nord-Odal

Vi har mange små klubber i distriktet, noe som kan være en utfordring når innbyggerne blir færre og færre. I Nord-Odal har detatt konsekvensene av dette og fire klubber er blitt til èn. Lena Grinna fra regionens ferskeste klubb, delte sine erfaringer i prosessen med å slå sammen Sand IF, IL Mogutten, Austvatn FK og Bruvoll BK og Vel.  Nord-Odal IL ble navnet på den nye klubben som ble stiftet 11. april 2016.

 

Foto av Tom H. Hagen
Tom H. Hagen

Tom Harald Hagen: Fra Grue G16 til Champions League

Fra Grue G16 til Champions League er historien om Tom Harald Hagen – en av Norges desidert beste og mest meritterte dommer. Hans første kamp dømte han 2. mai 1994. Oppsummeringen så langt er 174 eliteseriekamper, 11 A-landskamper, 18 U-landskamper, 11 UCL-kamper, 14 EL-kamper. Vi hørte en utrolig spennende reise og du vil høre mer av denne reisen og dommerens rolle en av de første dagene.

 

Foto av Tore Huuse Øwre
Tore Huuse Øwre

Tore Huuse Øwre: Fra et bein i skifteretten til samhold og samarbeid

Vi husker godt avisoppslaget med overskriften «Skifteretten er et alternativ». Flisa AIL var i økonomisk krise og hadde 8,1 millioner kroner i gjeld og lå samme år an til et kjempeunderskudd. Stort lokalt engasjement og kreative inntjeningsmuligheter endte i avisoppslaget «Kvelden det snudde på Flisa». Tore Huuse Øwre, leder i Flisa AIL ga oss innblikk i hvordan de kom seg ut av krisen. «Gjelda er nå i overkant av 5,3 millioner, men håndterbar.

 

Foto av Bjørn Nybu
Bjørn Nybu

Bjørn Nybu: Trenerkompetanse

Daglig leder Bjørn Nybu i Indre Østland Fotballkrets skapte også engasjement i salen da han tok for seg temaet «Trenerkompetanse». Det viste seg at de fleste av de som var i salen hadde deltatt på ett eller flere av kursene som er tilgjengelig for klubbene. Mange spørsmål ble det også, for interessen for å utdanne trenere er stor. Nybu berømmet Glåmdalsdistriktet for meget godt arbeid med breddefotballen og de mange store og flotte turneringene som arrangeres rundt om.

Gjermund Holt: Team Glåmdal G2002

Firkløvere bak Team Glåmdal G2002 tok oss med på tiltaket for de ivrigste gutta på 2002-årskullet. Det var trener’ne Hans Erik Branes (Sander), Per Ivar Finbråten (KIL), Trond Erik Grundt (Eidskog) og Gjermund Holt (Grue) som sammen skapte en ny arene. Hovedmålet var å gi de ivrigste spillerne i muligheten til å trene med like ivrige spillere. I tillegg var det viktig å motivere disse gutta til å satse det lille ekstra og ta det med seg tilbake i klubbhverdagen.

Foto av panelet med Bjørn Nybu, Trond Amundsen og Patrick Holtet
Fotballpanelet f.v: Bjørn Nybu (IØFK), Trond Amundsen (KIL Toppfotball) og Patrik Holtet (trener).

Ha fokus på rett ferdighet i rett alder

Helt på tampen snakket spillerutvikler Trond Amundsen (i midten på bildet) fra KIL Toppfotball om hvorfor lokale spillere er så viktig for toppklubben. Han presenterte også noen spennende «statement» på læringsløpet. Forskningsrapporter viser nemlig at om man skal bli en god fotballspiller må man trene på de forskjellige fotballteknikkene på riktig alderstrinn. Amundsen var for øvrig også med i fotballpanelet, sammen med flere andre profiler i vår lokalfotball. Sammen med resten av salen ble det diskutert hva som kan gjøres for å løfte glomdalsfotballen til nye høyder.   

Flere av foredragene kan du lese mer om i dagene som kommer. Følg med på Glomdalsfotball.no – vi har gjort intervjuer med alle foredragsholderne. Gled dere – dette blir god lesing.

 

Vellykket seminar for Glomdalsfotball

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var