Vaaler J17 på treningsleir i Spania

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Hele gjengen på hjemmebanen til Barcelona.

Vaaler J17 er historiske, for aller første gang i klubbens historie stiller Vaaler IF juniorlag i jentefotball.

Klubben er også litt mot strømmen, da de har like mange jentelag som guttelag! Magnus Aasen og Per Kristian Sandbakk trener laget.

– I fjorårets sesong spilte vi i J15-klassen, det er 4 som har sluttet siden da og 3 som har kommet til. Alle jentene er fra Våler, den yngste er 14 år og den eldste 19 år og spiller på dispensasjon fra fotballkretsen, forteller Magnus Aasen.

Serieoppsettet er klart og årets «lokaloppgjør» blir mot Elverum.

– Det finnes ingen andre J17-lag mellom Elverum og Kongsvinger, så det blir litt reising på oss. Vi skal møte blant annet Storhamar, Ridabu og Disenå/Skarnes. Jeg startet som trener for 3 år siden, mens Magnus startet allerede for 4 år siden. I tillegg har vi med oss Marit Astrup som lagleder og foreldrene er også veldig flinke til å stille opp. Vi har heldigvis ei kjempebra foreldregruppe, forteller Per Kristian Sandbakk.

Den nye innbytterbenken til Barcelona!
Trener Magnus Aasen gir instrukser til jentene.

Ladet opp til sesongen med treningsleir i Spania

–  Vi var på Santa Susanna like utenfor Barcelona i 6 dager rett før påske. Takket være 25 velvillige sponsorer og  dugnadsjobbing av jentene og foreldrene fikk vi gjennomført denne turen. Vi hadde 1 til 2 treninger pr dag og 1 treningskamp mot Skedsmo som endte med 0-6 tap. Hotellet vi bodde på hadde god standard og treningsfeltet lå rett ved siden av. Det bodde også flere norske lag på hotellet så det ble litt sosialisering med andre klubber også, sier Sandbakk.

Mer enn «bare» fotball på treningsleir

– Vi hadde også en dag til Barcelona for å se blant annet Família Sagrada og Camp Nou. Det ble også tid for litt shopping! Responsen fra jentene etter turen har vært positiv, de syns de har hatt utbytte av treningene og blitt bedre kjent med hverandre. Spesielt var det for mange å oppleve Barcelona og Camp Nou, avslutter Sandbakk.

Vaaler J17 på treningsleir i Spania

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var