Vaaler IF: Bredde og moro er viktigst

Vaaler IF Fotball i aksjon under årets Norway Cup

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Vaaler IF Fotball i aksjon under årets Norway Cup
Vaaler IF Fotball i aksjon under årets Norway Cup

Tidspunktet for et intervju er kanskje ikke det beste. Jeg får tak i leder for yngres avdeling i Vaaler IF Fotball, Jarle Sørli, midt i overføringen av kampen mellom Liverpool og Manchester United… Han forsikrer meg om at han vil klare to ting samtidig: Følge med på kampen og svare på mine spørsmål. Jarle har ansvaret for de barna som spiller fotball som er mellom 6 og 14 år i Vaaler. Han forteller at det er en ivrig gjeng.

 

Vi er avhengige av bidrag for å opprettholde tilbudet. Kan du eller din arbeidsgiver bidra? Klikk her for mer informasjon.

 

Kanonbra hall

– Enkelte lag har tatt litt fri nå, mens noen trener hele året gjennom. Vi har det vi kaller frivillig trening, som mange benytter seg av siden vi kan trene i Kanonhallen når det begynner å bli for kaldt ute.  Der fikk vi nytt kunstgressdekke i fjor vinter. Det er godt og varmt å trene der. Og det er ikke bare Vaalerlagene som bruker hallen. Både Flisa, Kjellmyra og flere lag i nærområdene benytter Kanonhallen til trening.

 

Du vil kanskje lese: Mange lokale sonespillere

 

Like mange jentelag som guttelag

– Hva er fokuset i klubben for tiden?

– Vi er mest opptatt av bredde i barnefotballen. At flest mulig skal ha det gøy med å spille fotball, og at alle skal få spilt like mye. Vi driver ikke med topping av lag før de blir en del eldre. Og én ting er jeg litt stolt av. Vi har like mange jentelag som guttelag: Åtte jentelag og åtte guttelag. Det er ikke verst tatt i betraktning at vi ikke er så mange, så det synes jeg er artig!

– Hva er grunnen til denne suksessen da?

– Vi starter jo tidlig, og rekrutterer allerede fra barnehagealder. Vi fikk en gang det rådet å dele inn i gutte- og jentelag allerede fra starten av. Det har vi gjort, og det ser ut til å fungere bra.  Vi har latt jenter være jenter, og gutter være gutter. Likevel har vi enkelte jenter som spiller på guttelag, i tillegg til å spille på sitt eget lag. Forbilder er også viktig.

Pauseprat for Vaaler IF J17 fra i fjor.
Pauseprat for Vaaler IF J17 fra i fjor.

Fornøyd med sesongen

– Hvordan synes du sesongen har forløpt?

– Jeg er godt fornøyd! I våres og i sommer har vi spilt en del jentelag mot guttelag. Vi prøver å ikke gjøre forskjell her, og har et mål om at alle skal få spilt mest mulig. Vi har også et mål om å ha jentelag helt opp på øverste nivå. Ellers vant jo Juniorlaget høstsesongen, og A-laget vant serien sin.

 

Håp for framtida

– I høst startet vi fotballtrening for femåringene i barnehagen, og på første trening stilte det 23 spillere! Det er jo litt positivt og veldig artig da. Det er så godt som hundre prosent av ungene på det trinnet i Vaaler.

I forhold til en generell bekymring rundt synkende barnetall forteller Jarle at de også har diskutert samarbeid med andre klubber i framtida, men foreløpig virker det som om de aller fleste trives med å spille i Vaaler.

Helt til slutt kommer Jarle med et mål til for klubben, kanskje inspirert av kampen han samtidig ser på:

– Vi har et ønske om å oppgradere hele baneanlegget vårt!

 

Vaaler IF: Bredde og moro er viktigst

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var