Ung og erfaren kvinnetrener fra Disenå

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Emilie Bekkevold, en av få unge kvinnelige trenere!
Emilie Bekkevold, en av få unge kvinnelige trenere! Foto: Privat

I en alder av 20 år, har Emilie Bekkevold fra Disenå i Sør Odal tilbakelagt 5 år som trener. I dag er hun trener for Skarnes J17, et lag hun har fulgt de fire siste årene. Emilie er oppvokst i en fotballinteressert familie, og når søskenbarnet manglet trener, tok hun ansvar. I tidligere alder spilte hun fotball selv, og hennes far, Geir-Haakon Bekkevold, er trener for Fu/Vo i 3.divisjon.

Kvinnelig trener

Det er ikke altfor mange kvinnelige trenere i landet. Det er dog enda færre i ung alder. Statistisk sett, er cirka 85% av trenerne i barne- og ungdomsidrett menn. Opplevelsen av å være trener er i grove trekk likt, uavhengig av kjønn. Likevel er det ikke alltid det ligger tilrette hos de individuelle kvinner å ha en lederrolle.

Hvordan opplever du å være trener i en så ung alder?

Jeg synes det er veldig gøy. Det er forskjell på å trene gutter og jenter, men jeg trives veldig godt med jentene. Det er viktig for meg å holde de i gang med lagidrett så lenge som mulig, slik at de har et trygt og godt miljø rundt seg. Jeg må også innrømme å ha bli «tatt» for å være spiller også.

Hvilke ambisjoner har en kvinnelig trener som deg?

Ambisjonsnivået mitt ligger i å være til hjelp for ungdommen, og gi dem best mulig tilbud til å ha det gøy med fotball. Jeg var selv i deres situasjon, og opplevde at nesten alle på laget mitt sluttet. Det ønsket jeg å gjøre noe med.

 

Samarbeid med Nord-Odal IL

Hva får du tilbake for trenerjobben?

Det legges ned en god del timer i arbeidet, men heldigvis gir det masse tilbake. Moralen i laget er god, og jentene gir tilbake masse glede. Samme om vi taper eller vinner, så er det et eller annet som gjør det så spesielt. Jeg er glad for å ha muligheten til å oppleve det.

For å beholde flest mulig, lengst mulig, har Skarnes J17 inngått et samarbeid med Nord Odal IL. Det går ut på at dersom noen ikke ønsker å spille for damelaget i Nord Odalen, kan de spille for J17- laget til Skarnes. Dette er på grunn av at Nord Odal IL ikke har et J16 eller J17 lag, og tidligere erfaringer sier at mange vil falle av på grunn av dette.

 

Emilie med sitt "team"!
Emilie med sitt «team»! Foto: Privat

Treningsleir i Spania

Til sommeren skal Skarnes J17 på treningsleir til Spania. Emilie la fram ideen for to år siden, etter å ha opplevd å være på treningsleir selv. Bekkevold synes jentene fortjente å oppleve det samme, og det ble tatt godt imot i gruppa. Sammen med Skarnes J15, drar de omlag 30 jenter på tur, noe som kan være krevende for en leder. Heldigvis har ikke Emilie Bekkevold alt ansvar alene.

Jeg har god hjelp fra Celine Klokkerud (20), som har ansvar for keeperne. Hun har bakgrunn som keeper selv, og har mye å tilføye gruppa. Reidar Bekken, trener for Skarnes J15 vil også være med på turen samt et par foreldre. Treningsleiren er finansiert av dugnadsarbeid, så det er mange timer som ligger bak dette.

 

Ung og erfaren kvinnetrener fra Disenå

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var