Ukas kamp fra Gjemselund KIL J11 – Eidskog J11

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Foto: Glomdalsfotball

Kald sur vind fra nord hindrer ikke ivrige fotballjenter. Gjemselund sitt tørre grønnbrune gress innbød ikke til finspill. Men for noen finter vi ble servert, og for en kamp. Om dette var forsmaken på hva vi kan vente oss på Gjemselund fremover i år, kan vi glede oss til mange minnerike kamper.

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

Første år med 7er

Første året med 7er-fotball gir noen utfordringer. Bana er større og man må løpe mer, kampen varer lengre og man må orke mer, spillerne er tøffere og man må tørre mer. Alt og alle er enda bedre, så man må være mer forberedt.

Kil-jentene åpner kampen klart best og har mye av pasningsspillet. Første corner går likevel til Eidskog og dette skal vise seg å være forsmaken på 5 gode minutter for gjestene. 0-1 og 0-2 kommer tett og ene målscoreren er 10 år gamle Clara, som er en av 3 i alderen hennes som får prøve seg hos bortelaget.

 

Rosende ord fra trenerne

På sidelinja er Kim Deinoff, Kiljentenes trener, positiv og ser mye bra spill selv om de ligger under. «Bra Mia» og «herlig spill jenter». Og trenerens ros gir uttelling. Hjemmelaget reduserer først en gang før de utligner. Fra sidelinjen hagler fortsatt godordene fra begge lags trenere. Tom Røhr ønsker flere fremover på banen. «Vær med oppover, Ida» og «bra spill jenter». Etter to raske Kilmål kommer to enda kjappere. Litt urettferdig, men slik er fotball. Uansett hvor mye man kjemper og står imot, kan man ikke gardere seg mot herlige enkeltprestasjoner. Kil var best i andre del av første omgang, selv om Eidskog avslutter med to farlige cornere. Kampen står 4-2 halvveis.

Foto: Glomdalsfotball

Kald nordavind

Pausepraten er viktig, og oppmuntringene sitter fortsatt løst. Begge trenerne er fornøyd med spillet, og det virker som spillet er viktigere enn resultatet.

Nordavinden snur dessverre ikke. Ikke fanger den opp noen varme vinder på sin ferd mot Gjemselund heller, noe som jentene på banen ikke bryr seg nevneverdig om. Tilskuerne pakker seg godt inn, for det er 30 kalde minutter igjen.

 

KIL hakket hvassere

På banen er det Eidskog som får den første store sjansen. Her skal det satses! «Bra jenter, kom igjen», er meldingen fra Tom på sidelinjen. Eidskog presser hardt på for å få en redusering, men Kil står godt imot. Så skjer det som skjer i fotball. Hjemmelaget tar mer over og 4-2 blir både 5-2 og 6-2 på 2 fine contringer. Nå er kampen avgjort og gjestene henger med hodet. Likevel får de til fine kombinasjoner innimellom, men det blir også mye skyt, mæl og løp.

Så kommer sjansen de har ventet på. En kjempesjanse resulterer i fantastisk keeperredning. Kanskje kampens prestasjon begge veier. Etter kjempesjansen klarer Eidskog og få fram enda et par sjanser, men fra sidelinja maler Kiltreneren på med gode tilbakemeldinger, og det gir resultater. 6-2 blir til 9-2 i løpet av noen få minutter. Dessverre for gjestene ble det slakt!

 

Ekte idrettsglede

Fotball er vakkert for oss som er engasjert og bryr oss. Foreldre på sidelinjen som er stolt over jenta som spiller tross litt liten interesse. Jenta på banen gleder seg stort over heiaropene fra sidelinjen, selv om hun driver med noe som hun føler hun ikke har helt taket på. Og av dette blir det idrettsglede. Gleden over å få være med er viktigere enn resultatet. Likevel er det ellevill jubel når 9-3 sitter på kampens siste spark på ballen! Kiljentene vant en fortjent seier, og sammen med Eidskogjentene, går de hjem med vissheten om at dette også blir en fantastisk fotballsesong.

Begge trenerne kan også underskrive på at det er godt å være i gang, og at de gleder seg til flere jevne og gode fotballkamper.

Ukas kamp fra Gjemselund KIL J11 – Eidskog J11

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var