Trivsel og mestring er viktigst for KIL G13

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Det er en ambisiøs og tallrik gjeng som utgjør KIL G13. Selv om det er lenge igjen til sesongoppkjøringen, har rundt 30 unge fotballspillere stilt opp to ganger i uka til frivillig vintertrening.

-Det er ikke noe å si på ambisjonene til disse guttene. Her er det mange som drømmer om å ta på seg A-lagsdrakta til KIL Toppfotball om noen år, sier trener Ronny Wilberg.

Elsker å spille fotball

Ronny Wilberg var selv lovende fotballspiller og spilte blant annet for A-laget til Galterud IL for noen år siden. Nå har han trappet kraftig ned, men slenger med av og til med Brandval IL. Han synes det er mye mer stas å trene laget der også sønnen hans spiller. Det har han gjort helt siden guttene som nå er KIL G13 begynte å spille fotball.

– Dette blir sjette sesongen. Det er en fantastisk artig og treningsvillig gjeng som elsker å spille fotball. Det er utrolig givende å være trener for disse gutta.

Første sesong med ungdomsfotball

I fjor var de så mange at de måtte stille med hele fire lag i seriespillet, og etter omleggingen stilte de nierlag ett år for tidlig. I fjor var de 45. I år blir de 46.

– Det har vært stabilt med mellom 45 og 50 spillere hele tiden. Nå skal vi i gang med første sesong med ungdomsfotball, og det skal bli spennende å prøve oss mot nye lag. Vi har meldt på ett lag i første divisjon og to i andre, sier trener Wilberg, som håper og tror at forbundet tar geografiske hensyn.

– Vi regner med turer til både Elverum og Hamardistriktet, men vi vil gjerne slippe å reise alt for langt.

Du vil kanskje også lese: Inkludering og gjenbruk

A-lagsspiller i trenerteamet

Hele trenerkabalen er ikke lagt enda for KIL G13. I fjor var det tre ressurspersoner på hvert lag, til sammen 12. Så langt i år er det klart at det i alle fall blir 10.  En av dem er ingen ringere enn A-lagsspiller Even Bydal, som skal være med som fast trener to ganger i uka og på hjemmekamper når han har anledning til det.

– Tanken er at Even skal ha hovedfokus på spillerutvikling, så skal jeg og Even Langrekken (medtrener) ta oss av laget, sammen med alle de andre dyktige ressurspersonene. Vi en fantastisk gjeng med frivillige, ikke minst noen veldig engasjerte mammaer, som blant annet har laget en egen trivselskomite for å sikre at alle i og rundt laget blir tatt vare på.

Trivsel og mestring er viktigst

Det er trivsel som er det viktigste i KIL G13. Ifølge Ronny Wilberg er det fremdeles litt for tidlig med sportslige mål.

– Det er klart at det er moro å vinne kamper. Men gøy kommer først, så kommer resultatene etterpå. Målet vårt er at flest mulig av guttene skal oppleve mestring, sier treneren, som allerede har booket inn laget sitt til både Arvika cup og Grueturneringen.

– Det er stor sjanse for at vi blir med på Svennis cup, også. Vi har vært med tre år på rad, så hvis alt går som det skal, så spiler vi sikkert der også.

Trivsel og mestring er viktigst for KIL G13

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var