Tøffe jenter ble med gutta på cup

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 

Fornøyde gutter og jenter etter en god kamp og seier.

Helga den 30. juni – 2. juli ble Sunne Sommarlandcup arrangert, og dit skulle noen lokale lag fra Glåmdalsdistriktet. To av lagene var gutter 10 år fra Skotterud, som stilte opp i 7-er fotball for første gang. Med to lag skulle det bli mye spilletid på guttene, men de var avhengig av litt hjelp for å få det til. De kunne ikke dra til cupen uten muligheter for å ha med innbyttere.

Gutta tok med jentene i klassen

«Planen var å ta med 3-4 av de beste guttene i kullet under, men guttene ville det annerledes. De ville ha med jentene i klassen i stedet. Hvordan de plukket ut de 4 som skulle være med, vet jeg ikke, men det skulle vise seg at valgene var gode», kunne Robert Ljøner, en av 4 trenere på laget fortelle.

Tre spente jenter ble med på guttelaget

Blide jenter etter premieutdelingen.

Det ble bare 3 jenter som ble med, og Dorthe Lillebekk, Eira Grønnerud Haugen og Ida Rebekka Bjørge var alle spente på hvordan det skulle bli å spille med guttene. De hadde gjennomført en trening sammen med dem, og spiller mye fotball på skolen med gutta. Egentlig visste jentene at de ikke var så mye dårligere enn gutta, men det var alle de andre lagene de skulle møte, som gjorde det litt skummelt.

«Håper vi ikke bare møter store råe gutter som takler oss stygt», sa Ida Rebekka før cupen startet, Dorthe og Eira var også skeptiske til det, men gutta i klassen er tøffe de også, og jentene var enige om at de tålte tøffe taklinger fra dem.

Dorte var pasningslegger – Eira og Ida scoret

Dorthe Lillebekk var kjempefornøyd med helga.

Den første dagen på cupen var det 2 kamper som skulle spilles og jentene var faktisk fryktelig gode. De taklet og var uredde gjennom hele dagen og bidro til lagenes gode resultater. Eira og Ida Rebekka sto også for hvert sitt mål, mens Dorthe var mer pasningslegger enn målskytter. Det ble mye spill og lite hvile på jentene, og gutta virket veldig fornøyd med hvordan de spilte.

Jentene imponerte

Slik gikk det gjennom hele helgen, og både gutter og foreldre var imponert over disse tøffe jentene. Jentene selv var også fornøyd med innsatsen, men de syntes noen ganger at guttene var litt ego. «Hadde guttene sentret litt oftere, kunne jeg ha skåret et par mål til» sa Eira, og for oss som sto på sidelinjen, var det store muligheter for at det hadde skjedd. Alle tre jentene var flinke til å posisjonere seg, og var ofte i gode posisjoner for å skåre. De var likevel fornøyde med gutta som lot de få være med på cupen.

[slideshow_deploy id=’15’]

God læring

«Jentene hadde stort utbytte av dette her, og de kommer til å bli tøffere hvis de spiller en del med gutta» sa jentenes trener Linda Grønnerud. Både hun og de andre foreldrene til jentene var enige om at dette var god læring, og man skal ikke se helt bort i fra at gutta lærte et og annet fra jentene også.

Lek og latter viktig på fotballcuper

Fotball er ikke alt, og faktisk er det andre ting som er minst like viktig som det som skjer på banen. På kvelden var det mye sosialt som skjedde, og bading i vannparken var også på programmet. Mye lek og latter følger fotballcuper, og jentene kan anbefale andre også å bli med guttene om de får sjansen. «Dette var fryktelig morsomt, og guttene var ikke så råe som vi trodde på forhånd. Noen av de ble også litt redd oss jentene», avslutter Dorthe Lillebekk før hun løper av gårde til neste kamp.

Tøffe jenter ble med gutta på cup

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var