Tiki-Taka på Grue stadion

Rune Mikkelsen & Rune Skasberg

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Rune Mikkelsen & Rune Skasberg
Rune Mikkelsen kommer til Grue stadion med tikit-taka inspirerte holdninger. Rune Skasberg i Grue IL Fotball er svært fornøyd.

Det blir spennende dager 11. og 12. mai for lokale trenere og spillere da Rune Mikkelsen kommer til Grue stadion. Mikkelsen står bak TIKI-TAKA fotballakademi som er inspirert av selveste Barcelona.

 

Grue IL Fotball svært fornøyde

– Vi er svært glade for at Rune Mikkelsen tar turen til Grue for å presentere sine tanker om spillerutvikling, sier Rune Skasberg i Grue IL Fotball.

Skasberg deltok på seminaret Barcafotball på Jeløya i 2017, og ble imponert & inspirert.

– For meg var Tiki-Taka seminaret en vekker. I ettertid har jeg benyttet «Barca-øvelsen» masse, og det er liten tvil om at dette har hevet kvaliteten på mine spillere og meg som trener.

På samme seminar var forøvrig også flere norske topptrenere, samt daværende landslagssjef Per Mathias Høgmo.

 

Du vil kanskje lese: Are Dekkerhus: Jentetreneren med stor J

 

Pappatreneren som tok det litt lenger

Rune Mikkelsen er pappatreneren som tok det litt lenger enn andre i samme situasjon. Han fant sin egen vei til den beste kunnskapen om fotball da han i 2006 første gang besøkte akademiet til Barca. Siden da har det vel blitt ca 40-50 besøk i en 10-12 års periode.

– Høsten 2006 skulle jeg for første gang til Barcelona på personaltur med jobben. Jeg visste svært lite om spansk fotball og om FC Barcelona. En søknad om besøk på deres akademi ble sendt og innvilget. Det var først der jeg oppdaga noe som virkelig var interessant. Måten de tenkte og i praksis utførte fotball på falt umiddelbart i smak.

– Jeg var heldig og fikk en ganske inngående forklaring av daværende akademi koordinator Albert Capellas. Man kan godt si at de 3-4 dagene endret hele min måte å tenke fotball på. Etter dette første besøket, har jeg iallfall besøkt klubben 4-5 ganger hvert år frem til 2014.

Før han startet opp på fulltid med Tiki-Taka Fotballakademi, var han trener på talentavdeling til Vålerenga IF i fire år.

Videre snakker han om «Det lille spillet i det STORE spillet». Relasjonelt og strukturelt posisjonsspill.

 

Påmeldingen er åpnet

– Allerede første uke har påmeldingene strømmet på, og det er tydelig at mange har hørt om Tiki-Taka Akademiet til Rune Mikkelsen, sier Skasberg.

Kompetanseheving er nøkkelen for fremgang så vi håper mange lokale trenere finner veien til Grue stadion 11. og 12. mai.

Påmelding gjøres ved å klikke her.

Tiki-Taka på Grue stadion

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var