Terje er keepertrener for mange unge lovende

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Terje Husebæk brenner for unge fotballkeepere

Terje Husebæk er tidligere keeper for en rekke klubber i Solør og brenner for at unge keeper skal få bedre oppfølging.

– Jeg startet på eget initiativ i august i fjor. Som gammel keeper selv, er det er moro å være trener for ei gruppe som har blitt litt glemt. Selv ble jeg satt i mål som guttespiller, fordi han som egentlig skulle stått – ikke møtte opp! Jeg fikk etter hvert bra oppfølging av Magne Nordvang og er takknemlig for det. Første vinteren som guttekeeper stod jeg i mål på A-treninger, men det var altfor tidlig. Det ble mange baklengs, men jeg ble jo «herdet» av å møte Terje Dybendal og de andre store gutta, smiler Husebæk.

Lærte mye av Kjell Inge Sundeng

Husebæk har mange sesonger i målet og har hatt flere keepertrenere opp igjennom årene.

– Den jeg har lært desidert mest av, er Kjell Inge Sundeng mens jeg spilte for Kjellmyra. Jeg har spilt for Flisa, Våler, Fæssa, Kjellmyra og Grue. I Grue hadde jeg også en bra keepertrener i Erling Fossum. Jeg bruker mye av de samme øvelsene jeg har vært igjennom selv, som spenstøvelser i trapper, ellers bruker jeg mange av de øvelsene Kjell Inge brukte. I dagens teknologiske verden er det også mange fine øvelser du kan finne på nett, sier Husebæk.

I luftig svev på keepertrening

– Spill utpå lengst mulig

Selv om det er noen år siden Terje Husebæk var aktiv selv, så er fortsatt en keeper en keeper.

– Ja, en keeper er jo alltid en keeper. Enten blir man satt i mål fordi treneren ikke vil ha spilleren noe annet sted på bana, ellers er det av egen fri vilje. Det finnes heldigvis noen som «alltid» har ville bli keeper! Jeg anbefaler uansett samtlige som vil bli keeper, om å spille utpå lengst mulig. Dagens keeper er noe helt annet enn for 20 år siden, i dag er keeperen en mye mer spillende keeper og bruker beina i veldig større grad en før, forteller Husebæk.

Flere med stort potensiale

Noen av keeperne som er med øktene er strukturerte, mens andre er litt mer «høyt og lavt».

– Flere har potensiale og noen er lengre framme i utviklingen enn andre. Dette kan uansett forandre seg med tiden, det kan godt være at den jeg har «minst tro» på i dag – blir den som kanskje utvikler seg best senere. Siden oppstarten i vinter, har det vært rundt 5-6 keepere i snitt på treningene. De som er med er født fra 2003 til 2006, jeg mener det er en fin alder for å kjenne litt på keeperjobben. Keepere er ofte litt «sære» og litt spesielle, det blir ofte litt juling som keeper, smiler Husebæk.

Grunntrening i gymsal på vinterstid.

Kampsesong er en utfordring

Ettersom keeperne som er med spiller på forskjellige lag, er utfordringen å få samlet de utenom kamper.

– Det er kamper hele tiden, så det blir litt utfordrende å få samlet gutta til keepertreninger. Derfor prøver jeg å få sett på en del kamper og har en dialog med trenerne til de forskjellige lagene. For de yngste keeperne er det ofte nok bare å bli sett og fulgt opp. Jeg kunne tenkt meg at flere trenere kunne blitt med også, så vi kunne dele litt på opplegget og oppfølgingen på kamper i alle fall. På vinterstid er det mest grunntrening, som spenst, reaksjon, styrke og kasteteknikk. Når vi kommer ut på våren, er det skuddtrening og innlegg på stor bane som gjelder, avslutter Terje Husebæk, keepertrener for Åsnesalliansen.

Terje er keepertrener for mange unge lovende

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var