Team Glåmdal G02 – et unikt klubbsamarbeid

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Lagbilde
Foto: Privat


Team Glåmdal G02 – et unikt klubbsamarbeid med spillere fra hele distriktet. Samarbeid over kommunegrensene er mulig!
«Vi traff hverandre rett i hjertet fra første trening!» 

Vi i glomdalsdistriktet er kjent med en historie med intense oppgjør og litt fiendskap mellom de lokale klubbene. Nå er vi på vei inn i en ny tid, der det er samarbeid og kameratskap som kjennetegnes. Ledere fra Grue (Gjermund Holt), Kongsvinger (Per Ivar Finbråten), Eidskog (Trond Erik Grundt) og Sander (Hans Erik Branes) har gått sammen og dannet et «samarbeidslag». I 2002-årgangen er 16 spillere fra Flisa, Grue, Odalen, Kongsvinger og Eidskog samlet på et lag.

Prosjektet «Team Glåmdal G02» ble startet opp for å danne en fin utviklingsplattform for representanter fra de lokale klubbene. De trener sammen en gang i måneden, og drar på cuper sammen. Denne helga dro de på Hamar talentcup, hvor de bet godt i fra seg.

Puljevinnere

«Team Glåmdal» sto igjen som gruppevinner etter å ha knust Nymark og Eidsvoll med 6-0 og 8-1, før de sto imot elitelaget til Fornebu med 2-2 i siste gruppespillkamp. Første motstander som ventet i A-sluttspillet var Oppsal. Etter en jevn affære og 0-0 skulle Glåmdølingene ut i sin første straffekonkurranse sammen. Etter 7/7 scoringer og en strafferedning ventet Strømsgodset i kvartfinalen. Det skulle vise seg å bli like tøft som ventet. Etter å ha ledet 2-0 til pause, klarte Drammensguttene å slå tilbake med 2-3. Dermed var cupeventyret over.

Ham-Kams elitelag gikk til b-sluttspill i samme turnering, hvor de også røyk ut i første sluttspillkamp. Dette sier litt om prestasjonen til «vårt» lag. JobZone-Kongsvinger har stilt opp som sponsor for laget, slik at gutta fikk eget draktsett. Vi har snakket med en spiller fra hvert område i distriktet.

Coacher
Engasjerte trenere. Foto: Privat

Positive spillere og trenere

Kaptein Jesper Grundt var meget fornøyd med helga.

Vi hadde ei veldig bra helg med en herlig gjeng. Både på og utenfor banen. Det var artig å få spille mot de beste lagene i landet, og bevise at vi er av de 5-6 beste lagene i Norge.

Eidskogingen sitter igjen med bare positive minner etter cupen.

Det beste med helga var å samarbeide med spillere fra andre lag mot et felles mål.

Kongsvingergutten Vegard Finbråten synes det var en fin opplevelse å spille med spillere fra andre lag.

Vi kjenner hverandre godt, og er venner, selv om vi i utgangspunktet er «fiender».

Finbråten legger til at prosjektet er utviklende og lærerikt.

Det å trene og spille sammen med spillere som har et så høyt nivå, har gjort at jeg har utviklet meg som fotballspiller. Vi har kost oss mye på og utenfor banen, og tross alt spilt jevnt med Strømsgodset.

Odølingen Andreas Branes ønsker å trekke frem samholdet i gruppa.

I utgangspunktet ville det være vanskelig å spille sammen med spillere fra andre klubber, med tanke på samarbeidet og det å skape kjemi. Men med denne gjengen er det annerledes. Vi er med hverandre og spiller sammen som om vi er fra samme klubb. Vi traff hverandre rett i hjertet fra første trening sammen! Samholdet kunne ikke vært bedre.

Prat
Peptalk. Foto: Privat

Toppscorer Jesper Holt fra Grue med 13 mål på 5 kamper er strålende fornøyd med laget.

Vi ble bare bedre og bedre utover helga, og alle bidro til et godt samhold.

Gang på gang scoret de mål etter fantastisk spill i forkant. Samtlige spillere fikk skryt av lederne etter en godt gjennomført turnering.

Trond Erik Grundt var en av de fire som startet samarbeidet.

Hensikten med å starte dette samarbeidet var for å skape en bedre treningshverdag på tvers av klubbgrenser, og å møte andre spillere som har det samme målet som dem selv. Cuphelga har gått knirkefritt, med foreldre som stiller opp og spillere med eksemplarisk oppførsel. Målet er å opprettholde treningstilbudet til gruppa og delta i noen flere cuper. Vi ønsker å bidra til økt klubbsamarbeid til fotballagene i distriktet, for å få til gode treningsarenaer (i tillegg til klubb) for distriktets mange fotballspillere.

Team Glåmdal G02 – et unikt klubbsamarbeid

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var