Stor motivasjon og treningsglede på tross av pandemi

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Grue J15 holder koken og trener tre ganger i uka. Koronautbruddet tidlig i våres har influert lite på både motivasjon og treningsglede ifølge Morten Møller som har trent jentene siden de startet å sparke fotball for syv år siden. Rune Skasberg er den andre treneren på laget. Begge gutta har døtre bak ballen.

– Hvordan har dere hatt det i denne spesielle vårsesongen?

Høy aktivitet

– Vi har kjørt på med like mange treninger som vi alltid har hatt vi. Kan jo ikke slappe av i koronatider, vi må holde aktiviteten i gang. Vi hadde stengt en ørliten periode helt til å begynne med, i midten av mars, da alt var litt uvisst. Men med en gang det ble åpnet for muligheter, kjørte vi på. Til å begynne med hadde vi mye individuelle øvelser med fokus på å holde avstand. Vi brukte mye pasningsøvelser, utvalget av øvelser var jo begrenset. Men det gikk bra, jentene var ivrige og skjønte hvorfor det måtte være sånn.

Kunne ha mistet motivasjonen

– Så ingen mistet motivasjonen?

– Nei. Det kunne jo lett ha skjedd. Men hele laget opprettholdt motivasjonen. Alt annet var nedstengt. Så dette var det eneste de hadde av tilbud om av aktiviteter.

– Hva har du opplevd som den største utfordringen i denne perioden?

På god vei tilbake til normalen

– Det mest utfordrende har vært i forhold til alle reglene rundt smittevern, for eksempel at vi ikke kunne bruke fellesting, eller holde ballen med hendene eller nikke. Men etterhvert blir man vant til det. Etterhvert som myndighetene har åpnet opp gradvis har det utviklet seg til å bli tilnærmet vanlig trening. Nå er det bare kamper som mangler. Foreløpig spiller vi mot hverandre på trening, med to til seks spillere på hvert lag. Så treningen vår er mer eller mindre tilbake til normalen.

Du vil kanskje også lese: Kreative jenter i Eidskog

Skudd for baugen

– En annen ting som har vært utfordrende, er at restriksjonene har gått utover det sosiale. Vi har alltid hatt fokus på det, og det har fått seg noen skudd for baugen, kan du si.

-Men spillerne har holdt ut?

– Ja. Vi var i utgangspunktet tretten spillere. Og vi har ikke mistet noen i løpet av denne perioden med korona. Vi har derimot et par spillere med langtidsskader, som ikke er aktive på grunn av det. Men det har ingenting med koronautbruddet å gjøre. Vi er jo ikke veldig mange i utgangspunktet, så vi er avhengig av å ha med jenter fra lag under oss. Vi har en hospiteringsordning som fungerer bra, med et par jenter fra kullet under på hver trening. Det er fire spillere som har rotert i denne ordningen. Det er også spillere fra Flisa som hospiterer og det har vært venner til spillere fra andre klubber som også har deltatt på noen treninger.

Velger jentelaget framfor damelaget

– Vi er heldige som har ivrige spillere som møter opp, sånn sett et det lett å være trener for denne gjengen. Vi mistet fire spillere fra forrige sesong, og da fikk vi med oss eldre spillere fra kullet over, på dispensasjon. Det var ikke nok spillere på 04-laget slik at de fikk tilbud om enten å bli med på Grues damelag eller å være med oss. Av det kullet var det tre spillere som hadde lyst til å være med oss, fordi de hadde lyst til å spille mer fotball enn det damelaget kan tilby.

Krysser fingrene

– Hvordan ser du på den kommende høstsesongen?

– Vi krysser fingrene for at det blir kamper til høsten. Det er både viktig og avgjørende for motivasjonen. Uten konkurranseaspektet kan det bli en langdryg høst! Man vet ikke om det blir seriespill eller ei ennå. Kampoppsettet er satt opp fra kretsens side, men vi må jo bare avvente situasjonen, og se hva som kommer fra myndighetene i forhold til om man får sette i gang. Akkurat nå ser det ut til å bli åpnet fra og med 1. august, og da er det endelig muligheter for kamper.

– Blir det noen sommerferie på laget i år da?

– Vi kommer til å ta to, tre ukers sommerferie, og etter det blir det fullt kjør igjen! Jentene er ivrige og har hatt god utvikling så langt i år.

Stor motivasjon og treningsglede på tross av pandemi

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var