Stabilt samhold helt fra 1. klasse

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Grue j11 er et stabilt lag. De har spilt fotball sammen fra første året de begynte på skolen.
Grue J11 er et stabilt lag. De har spilt fotball sammen fra første året de begynte på skolen.

 

Thomas Nesset trener Grue j11 på femte året. Han kan fortelle at hele laget hans også spiller håndball. Det er alltid en utfordring når utøverne driver med flere idretter samtidig, men Thomas understreker at det ikke er noe stort problem.

 

Sammensveiset gjeng

– Denne gjengen har spilt sammen fra første året da de begynte på skolen. Ingen har falt fra, og ingen nye har kommet til. Så det er et stabilt lag vi snakker om når det gjelder Grue j11. Det er en skikkelig sammensveiset gjeng, med veldig godt samhold. Vi trener en gang i uka, og så har vi en dag med kamp. Det gjelder å finne en balanse. Skulle vi presset på for å trene oftere, ville vi kanskje mistet noen, fordi det ville blitt for mye for enkelte.

 

Ikke bare ball

Mange av jentene spiller i korps, eller er med i speideren i tillegg til håndball og fotball. Thomas mener det er bra å holde på med forskjellige ting, selv om det er delte meninger om akkurat det.

– Jeg synes det funker bra. Vi må gjøre noen kompromisser, men det er greit. Vi pleier å ta en fotballpause i november, og starter først på igjen med fotballtreningen i januar. Men noen trener i en periode begge deler. Jentene kommer uansett fort inn i det igjen, fordi de er så samspilte. De finner raskt plassene sine, og er veldig gode på kondisjon fra håndballtreningen.

 

Du vil kanskje også lese: Grueturneringen – Grue G14 vant sin klasse

 

Vil bli bedre

– Hva er ambisjonene for deg og laget ditt da?

– Det må være å bli bedre. Og for oss gjelder naturligvis «flest mulig, lengst mulig». I år startet vi treningen etter sommerferien uka før Grueturneringen som vi var med på. Det var tøft. Vi henger jo bra med i serien, og det er gøy å være jevne med lag fra både Kongsvinger og Elverum.  Men det var heftig å møte enkelte av Oslolagene. Jeg tror de har en litt annen trenerkultur der, i tillegg til at de har flere spillere å ta av. Vi er jo et blanda lag med både tiåringer og elleveåringer. Vi teller elleve spillere, og er avhengige av å få med alle.

 

Overnattingstur neste år

Skole og fritid henger tett sammen for disse jentene. Neste år lurer Thomas litt på om laget skal reise på en cup med overnatting, kanskje på Lillehammerkanten.

– Vi ser jo hvor koselig det er for de lagene som kommer hit til oss langveisfra. Det hadde vært fint om jentene kunne få oppleve det de også.

Thomas virker fornøyd med både innsats og utøvelse.

– Det er en veldig fin gruppe å være trener for, avslutter han.

 

Stabilt samhold helt fra 1. klasse

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var