Sone handler om fotballglede og samhold på tvers

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Sone handler om fotballglede og samhold på tvers
Mange ivrige fotballspillere i flomlyset på Sander. Foto: Glomdalsfotball

De håpefulle G12-guttene trener hardt for å få være med på sonesamlinger, og på de to første samlingene fikk 30 spillere muligheten til å vise seg frem. Sone handler om fotballglede og samhold på tvers – der er spillere fra hele distriktet representert, og trenerapparatet med Geir Nygård i spissen er fornøyd med innsatsen.

– Her er det mange gode spillere og vi har ingen enkel jobb med å plukke ut de som skal være med videre, sier Geir Nygård.

Stort engasjement

Engasjementet er stort både fra spillere og trenere. Flere ganger avbryter trenerne for å vise spillerne hva de kan gjøre for å få til øvelsene enda bedre.

– På dette nivået hvor de aller beste er med, skal man også kunne sette krav til at øvelsene utføres på aller beste måte, fortsetter Geir.

Han er mer engasjert enn de fleste og ønsker å se flest mulig spillere lengst mulig. Han vil gjøre sitt for at gutta føler seg trygge i kanskje litt skumle omgivelser.

– Her er det gutter som vanligvis møtes som motstandere, i trygge rammer med trenere de er vant til å forholde seg til. Det tar tid å tilpasse seg, men det virker som gutta er flinke til det.

Morgendagens stjerne?

Det er gleden over fotballspillet som skal være i fokus, og treningene er fokusert på mye spill i tillegg til øvelser som styrker basisferdigheter. G12 kommer til å samles på onsdager og etter høstferien blir gruppa noe mindre.

Som tilskuer skjønner vi godt at det er moro med fotball, og sonesamlingene er viktig for å gi de beste og de som vil trene mye, muligheter til å møte likesinnede.

– Det er ikke slik at de som kommer på sone automatisk blir de beste fotballspillerne. Men nå har de et høyere nivå enn gjennomsnittet i sitt alderstrinn, avslutter Geir Nygård.

Lyset flommer over kunstgresset på Sander. Mange av guttene skal hit igjen, men for noen blir det med disse to samlingene. De har fått seg to gode treningsøkter, på glimrende underlag og forhåpentligvis lært seg noe nytt. Kanskje det nettopp er dette som skulle til for at den utelatte blir morgendagens stjerne?

Sone handler om fotballglede og samhold på tvers

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var