Sommerens første fotballskole er i gang

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Åsnesalliansen er klare til å ta i mot ivrige fotballspillere som er født mellom 2009 og 2014 til fotballskole på Kjellmyra i dag, fredag 21. juni og i morgen lørdag 22. juni. Fra klokka 16 til 19 i dag, og fra 09 til 14 i morgen. Håkon Hammer er alliansekontakt, og sitter i styret i hovedlaget på Kjellmyra. Han kan fortelle at det i år er meldt på 74 barn.

– Det var meningen at vi skulle bruke to arenaer i år, Kjellmyra og SolørRadion. Men påmeldingen blant de eldste var ikke så stor som vi hadde regnet med, så da vil alt foregå på Kjellmyra. Det er nok flere årsaker til færre deltakere fra de eldste. En del spiller kamper som har blitt utsatt. I tillegg er det midt i skoleavslutningen for mange.

Mange forskjellige aktiviteter

På Kjellmyra IL sin facebookside opplyses det at fotballskolen både vil inneholde fotballquiz og god mat, med grilling som avslutning på lørdag. Alle deltakere vil også få tildelt en fotballpakke.

– Vi fokuserer mest på at ungene skal ha det gøy og legger opp en del aktiviteter på forhånd. Vi ønsker at barna skal leke og more seg både med ball og andre ting. I år har vi for eksempel lagt opp en liten orienteringsløype. Vi har også satt opp hoppeslott. Vi trener selvsagt også på fotballferdigheter.

Du vil kanskje lese: Brandval cup 2019: Kortreist fotball med stor suksess

Trenere og foreldredeltakelse

– Dette er et årlig arrangement, der Kjellmyra drar hovedlasset i likhet med flere tidligere år. Vi deler inn barna i grupper. I år er det seks stykker, og alle gruppene får to til tre trenere hver. Til sammen er vi vel en femten til tyve instruktører. De barna som er født i 2014 må ha med foreldre eller foresatte til fotballskolen.

Ser an i forhold til vær og vind og hverandre

Det er viktig å variere aktivitetene i løpet av de to dagene fotballskolen foregår.

– I fjor var det gørvarmt. Da brukte vi mye vannspreder til stor glede for ungene. I år ser det ikke ut til å bli like varmt. Men vi må alltid se an underveis, og følge med på når barna blir slitne eller lei. Vi ser også an gruppene i forhold til hvem som kan passe sammen, og for eksempel spille kamper sammen hvis vi velger det.

Sommerens første fotballskole er i gang

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var