Snart klart for den 38. utgaven av Grueturneringen

Roy Bråthen, turneringsleder Grueturneringen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Roy Bråthen var med og startet Grueturneringen og er nå turneringsleder for 38. gang!

LEDER FOR 38. GANG: Roy Bråthen leder Grueturneringen for 38. gang siste helga i august.

Hele 266 lag er påmeldt fra 66 klubber, disse skal spille 780 kamper på 26 baner i 17 forskjellige klasser.

I år er det 38. gangen Grue IL inviterer jente- og guttelag mellom 8 og 14 år til Grueturneringen  som alltid arrangeres siste helga i august, i år er datoene 24. til 26. august.

For 8- til 10-årsklassene gjelder 5-er fotball, for 11- og 12-årsklassene er det 7-er fotball, for 13- og 14-årsklassene er det både 7-er og 9-er fotball, mens gutter og jenter 14 har også 11-er.

Vært turneringsleder siden oppstart

Roy Bråthen har altså vært turneringsleder helt siden oppstarten!

– Ja, det var jeg som i sin tid startet opp hele turneringa og det har blitt vesentlig større enn vi kunne tenkt da vi startet opp. Det nærmer seg 40-års jubileum også, men først skal vi gjennomføre årets turnering og den til neste år. Det svever uansett litt i bakhodet, og det er både positivt og negativt det. Det positive er jo at vi snart har holdt på i 40 år, mens det negative er at kanskje funksjonærene tenker at «nå har vi vært med så lenge at vi skal gi oss». Alle har fått beskjed om at hvis de skal gi seg, så må de skaffe sin egen stedfortreder. Det er ikke bare å hoppe inn i ei turnering med 10.000 besøkende og 3.000 spillere, uten at du har vært med noen år, forteller Roy Bråthen.

– Du må brenne for jobben

Bråthen har ingen planer om å «pensjonere seg».

– Nei, jeg skal nok ikke pensjonere meg fra turneringa! Men en gang må bli den siste gangen for meg også, så kommer det noen som ønsker å overta – så skal ikke jeg stå i veien for det. Vi hadde en for en stund siden som kunne være aktuell, men de står ikke i kø for å overta jobben som turneringsleder nei. Du må brenne for jobben og det kan ikke bare være for ett år eller to, det må være langsiktighet for 10 år eller mer, smiler Bråthen.

MORO MED TURNERING: Siste helga i august, som vanlig, er det klart for storinnrykk på Kirkenær – og Roy er klar!

Fått med flere yngre

Rekrutteringen er uansett godt i gang i ledergruppa.

– Ja, vi har fått med flere yngre som har grenansvar som gjør en utmerket jobb! Med ny teknologi og nye koster inn, så kommer det også nye ideer. Det har vært fint for Grueturneringen med nye folk inn! Det er mange som er involvert i planlegging og gjennomføring, men mange har vært med så lenge at det går veldig bra uansett. Vi har en rutinert stab og det betyr mye! Vi har ikke mer enn 4 møter i året i hovedkomiteen, alle vet hva jobben går ut på. Alle er sitt ansvar bevisst, alle er pliktoppfyllende og alle er opptatt av at vi skal lykkes. Det ser vi år etter år at nye flinke folk kommer inn, og de som har vært med i mange er år er flinke. Det vi sliter mest med, er dugnadsfolk – der har det ikke blitt noe bedre på de 38 åra jeg har holdt på! Jeg synes det er synd at vi må kjøpe tjenester av andre lag og foreninger, sier Bråthen.

Fortsatt noen ledige plasser

Med rundt 14 dager igjen til Grueturneringen starter, mener turneringslederen at de er i rute.

– Ja, vi er i rute! I år er vi veldig store med 266 lag og vi har plass til 274 for å få likt antall lag i alle klasser. Noen lag har mistet spillere i sommer, som gjør at de har måtte trekke laget dessverre. Er det noen lokale lag som har lyst til å være med, ta kontakt med meg! Det er fortsatt noen plasser i stort sett alle klasser, bortsett fra de aller yngste for begge kjønn, sier Bråthen.

Grueturneringen går i perioden 24-26. august.

Snart klart for den 38. utgaven av Grueturneringen

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var