Snarlig avspark for Matrand cup

Bilde fra Matrand cup

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Bilde fra Matrand cup
Det kommer til å bli mye fotballglede på Matrand Cup i helgen.

Lørdag 17. august klokka ni braker det løs for årets Matrand Cup for 39. gang. 127 påmeldte lag med spillere fra 6 til 12 år skal spille 254 kamper i løpet av lørdag og søndag. Arild Nylend er turneringsleder og har vært med i 29 av de 39 årene. Han gleder seg til arrangementet.

 

Mange spillere og enda flere besøkende

– Vi forventer bortimot 1100 spillere, men har ikke det helt nøyaktige antallet ennå. Og så regner vi med 3- til 4000 besøkende totalt sett. Det er tilrettelagt for en del organisert overnatting, både på Skotterud skole, Eidskog ungdomsskole og aktivitetshuset på Matrand. I tillegg har vi to campingplasser inne på området vårt, med plass til en førti campingvogner, bobiler og telt. Vi har også femogtjue vogner på Skotterud. En del ordner seg selv med overnatting, og mange kjører også fram og tilbake.

 

Kamper, kaffe, disko og shopping

Arild forteller at det ligger mye organisering bak arrangementet, og planleggingen starter så smått allerede i januar. Når det drar seg til nærmere cupstart er det utrolig mange som kommer og gjør en dugnadsinnsats, og han synes folk er veldig flinke til å stille opp.

– Fotballkampene er naturligvis vår hovedattraksjon, men vi har jo en del aktiviteter i tillegg. Flere butikker har stands inne på området, blant annet X-way (sportsbutikken på Skotterud), Bygdas hjerte, De Damene, Killer Brigade, i tillegg til Sparebanken Hedmark og Hedmark Trafikk. Og så har vi fotballdart og kjører diskotek på lørdagskvelden inne i det store teltet på 170 kvadratmeter.

Det er høy aktivitet i kiosken. Over 10.000 pølser ble solgt 2016. Foto: Glomdalsfotball
Det er høy aktivitet i kiosken. Her fra tidligere turneringsår. Foto: Glomdalsfotball

Over et tonn poteter skrelles – for hånd

I storteltet serveres også maten. Det grilles både pølser og hamburgere, og det er salg av kaker, kaffe, brus og vafler. Men den store spesialiteten på Matrand Cup, som noen og enhver kan få lyst på, er den hjemmelagede potetmosen.

– I dag, onsdag, begynner potetskrellinga. 1,2 tonn poteter (ja, du leste riktig!) skrelles for hånd (og ja, du leste riktig igjen!), og blir til det som må være Glomdalens beste potetmos vel?

 

Flere cuper og færre folk

Matrand Cup arrangeres vanligvis helgen før Grueturneringen hvert år. – Hvordan virker dette inn på deltakelsen i cupen?

– Det virker nok litt på den måten at det er få lag fra Grueområdet med på vår cup, og få Eidskoglag med i Grueturneringen. Men det fungerer greit likevel. Vi har aldri tråkket hverandre på tærne. Men i motsetning til Grueturneringen har vi de par, tre siste årene generelt merket en nedgang i antall deltakere. Det skyldes muligens at det har blitt arrangert vesentlig flere cuper i de senere årene, og det kan også virke som det er blitt mindre kull og færre fotballag i Glomdalsdistriktet. Men når det gjelder Matrand Cup er vi så heldige å ha mange lokale lag som støtter opp om kampene og kommer og ser på. Dette genererer flere besøkende for oss.

 

Matrand cup med egenproduserte premier
Matrand cup med egenproduserte premier

Egenproduserte premier

Det er mye som skal klaffe under en fotballcup, blant annet været.

– Vi ønsker oss så klart godvær, selv om værmeldingen foreløpig ser dårlig ut og vi er forberedt på begge deler.

Men om været skulle bli dårlig, blir i alle fall hver eneste spiller premiert for innsatsen sin. Alle får en egenprodusert robust statuett, ny av året, med logo og Matrand Cup 2019 på.

 

Snart jubileum

Matrand Cup har i likhet med Grueturneringen et 40 års jubileum å feire til neste år.

– Kan du røpe noen av planene for jubileumsfeiringen, Arild?

– Vi tenker oss flere typer markeringer, men det er litt for tidlig å gå i detalj på. Vi kommer til å jobbe mer intenst med dette fra november. Men som en gimmick i helgens cup, har vi tenkt til å gi et spesialtilbud til de som er med i år og melder seg på neste års cup i løpet av helgen. De vil få en svært gunstig pris!

Snarlig avspark for Matrand cup

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var