Skarnes IL/Sander IL/Slåstad IL G15 – Fokus på utvikling og moro

Skarnes IL/Sander IL/Slåstad IL G15

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Skarnes IL/Sander IL/Slåstad IL G15

Utvikling og moro henger sammen mener Rune Strandseter, som i noen år nå har vært trener for laget med det lange navnet Skarnes IL/Sander IL/Slåstad IL G15 Rød og G15 Hvit. Han er slett ikke alene om trenerjobben, da laget, som egentlig er to lag, har et antall trenere som harmonerer med det lange navnet. De teller syv i alt, i tillegg til to oppmenn.

 

Tålmodighet betaler seg

– Vi er en stabil trenergruppe, et stort team, der alle har forskjellige egenskaper. Noe som gjør at vi utfyller hverandre på en god måte. Vi har mer fokus på langsiktighet enn gode resultater på kort sikt. Tålmodighet er viktig. Hvis du jobber jevnt og hardt med god kvalitet, er min erfaring at resultatene kommer etter hvert.

Laget teller 25 gutter, som alle har spilt fotball siden de var seks år. Det har vært lite frafall opp gjennom årene.

– Vi har hatt en god utvikling de siste to, tre sesongene. Vi gikk ubeseiret gjennom 2. divisjon i vårsesongen i fjor, og har meldt på Rødt lag i 1. divisjon denne sesongen. Hvitt lag spiller i 2. divisjon.

 

God planlegging gir god flyt

– Hva er oppskriften på en slik suksess da?

– Gutta på begge lagene trener sammen, så på den måten er vi ikke delt inn i faste lag, forteller Rune videre. Vi bytter på hvem som spiller kampene. Slik får alle en mestrings- og utviklingsfølelse. Det gjelder å planlegge godt i forkant, å ha programmet klart før trening. Da får vi som regel en god flyt i økta, og vi tar kun korte pauser. Vi har et høyt treningsoppmøte, og god innsats. Jeg opplever ingen store utfordringer med laget. De fleste kommer, dersom de ikke er sjuke eller skadet.

 

Du vil kanskje lese: Sander/Skarnes G12 – Mål og mestring gjennom lekfull trening

 

Å legge kabal med konfirmasjon

I år dukket det likevel opp en utfordring i forhold til turneringer og cuper. Da flere av gutta er født i 2004 og 2005, ble det mange konfirmasjoner å ta hensyn til. Det ble en intrikat kabal å legge for å få spilt kamper i det hele tatt. Derfor har ikke lagene hatt mulighet til å spille hverken turneringer eller delta på noen cup i vårsesongen. Til gjengjeld skal de delta på Svenniscup i Torsby i begynnelsen av august. I tillegg håper de å få til en overnattingscup til i løpet av høsten, men hvor og når og hvilken er foreløpig ikke fastsatt.

 

Vil beholde plassen i 1. divisjon

– Vi håper med Rødt lag å komme blant de seks beste lagene, slik at vi kan beholde plassen i 1. divisjon til høsten, avrunder Rune Strandseter.

Den siste kampen før sommerferien kan bli avgjørende. Den går mot Skreia/Kolbu, og spilles tirsdag 25. juni på Sandermoen gressbane. Med oppkjøring til Svennis cup og 1. divisjon som siktemål blir det neppe noen lang ferie hverken på trenere, oppmenn eller spillere. Men hva gjør man ikke for fotballen? Vi ønsker Skarnes IL/Sander IL/Slåstad IL G15 Rød og G15 Hvit lykke til!

Skarnes IL/Sander IL/Slåstad IL G15 – Fokus på utvikling og moro

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var