Skarnes IL: Mellom to sesonger

Skarnes IL

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Skarnes IL

Ove Glomsaas sitter i styret og er sportslig leder for Skarnes IL Fotball. Det har han vært i halvannet år, og har en fartstid på elleve, tolv år samme sted i forskjellige trenerverv. Nå er sesongen over for mange, og alle kampene er unnagjort.

– Det er jo flere spillere som driver med andre idretter, og som ikke trener fotball om vinteren, men vi har også en del lag som trener fremdeles, forteller Ove.

 

Vil gjerne beholde spillerne

– Hvilke målsetninger er nådd for sesongen?

– Vi er jo veldig opptatt av å beholde flest spillere lengst mulig. Og jeg synes vi har klart det ganske bra. Vi har holdt på de fleste, men måtte dessverre kansellere ett lag i sommer.

 

Fått med deg denne? KIL G14-trener Jørn Karlsrud vil ha mer samarbeid i regionen

 

Gokart, cuper, pizza og pokaler

– Hva slags tiltak gjør dere for å holde på spillerne da?

– Vi ønsker at alle lagene skal være med på minst to cuper i løpet av sesongen. Det har vi fått til. Også prøver vi å ha en samling hver høst og hver vår som er mere sosialt rettet, som ikke har direkte med fotballspilling å gjøre. Det skjer lagvis, og kan være mye forskjellig. Vi drar ut og spiser pizza, griller i skogen, eller tar en bowlingkveld for eksempel. For tre uker siden hadde vi en felles avslutning for seks-, syv- og åtteåringene i idrettshallen på Skarnes, med servering av pizza og brus, og det de minste kanskje synes er mest stas: Utdeling av pokaler uten at vi fremhever eller gjør forskjell på hverken spillere eller enkeltlag. De eldre lagene har separate sesongavslutninger. Ett av dem dro til Oslo og kjørte gokart. Det var nok populært.

 

Kiosk-salg hos Skarnes IL
Kioskvakter på turneringen for 6- og 7åringene.

Arrangerer turneringer for de yngste

– Det er også slik at vi nå for andre året på rad arrangerer turnering for seks- og syvåringer, og fotballskole for de mellom seks og tolv år. Første året vi arrangerte fotballskole hadde vi 54 deltakere. Nå sist dukket det opp 70, så interessen ser ut til å øke. Det er hyggelig, og en veldig positiv utvikling. Fotballskolen annonseres i god tid, og foregår over tre dager i den første uka av sommerferien. Vi bruker for det meste ungdommer (mellom 14 og 19 år) som instruktører, i tillegg til noen voksne.

Fotballskole Skarnes IL
Bilde fra fotballskolen som viser at fotball også er mye lek og moro for de yngste .

Kick-off etter jul

– Og hva er fokus for dere fremover?

– Sesongen begynner for alvor utpå våren, men nå har vi først og fremst fokus på et forestående kick-off som skal foregå i månedsskiftet januar/ februar for å kjøre i gang sesongen, og få på plass støtteapparatet med trenere og oppmenn. Det er jo en kabal vi skal legge, som er hundre prosent dugnagdsbasert og består av ivrige og dugnadsvillige foreldre. Kick-off’en annonseres både på Skarnes IL’s facebookside og hjemmeside. På Kick-off-arrangementet tar vi også opp bestilling av treningstøy og klær, slik at de er treningsklare til sesongen begynner. Unger vokser jo i rekordfart! I tillegg til kick-off kjører vi en del fotballmøter før sesongstart.

 

Vi er avhengige av bidrag for å opprettholde tilbudet. Kan du eller din arbeidsgiver bidra? Klikk her for mer informasjon.

 

Rekrutterer fra barnehager

– Et annet fokus er at vi ønsker å ha med unger så tidlig som mulig, så vi sender brev både til skolen og til barnehager i distriktet, slik at de minste skal se at de har et tilbud å gå til hvis de vil. Vi samarbeider også godt med andre klubber i kommunen. Har vi for få spillere for eksempel, spør vi jo naturligvis heller andre om et samarbeid enn å legge ned laget. Og hvis det er enkelte alderstrinn der vi ser vi ikke har et tilbud, tar vi gjerne kontakt med en annen klubb og henviser de aktuelle spillerne dit. Det fungerer bra.

 

Servering på Varlia

Skarnes il driver også en skihytte som holder åpent i vintersesongen.

– Varliahytta på Skarnes betjenes av foreldre, igjen på dugnadsbasis, og vaktene på hytta går på omgang. Det er sosialt og hyggelig. Vi servere blant annet kaffe, vafler, kakao og buljong til turvandrere og andre som stikker innom. Hytta åpnet i begynnelsen av november, og holder åpent noen timer hver søndag fram til etter påske. Hit kan du komme både til fots og på ski!

Skarnes IL: Mellom to sesonger

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var