Skarnes IL: Fokus på mestring og glede

Fellesbilde fra Tine Fotballskole på Skarnes 2018

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ann Cecilie Sundby-Bredesen er leder av Skarnes IL. På spørsmål om hvilke ambisjoner og forventninger hun har til sesongen 2019 for barne- og ungdomsfotballen er hun klar og tydelig:

– Vi har fokuset vårt på mestring og glede. Fotball skal være morsomt for alle som har lyst til å være med, så får resultatene komme i annen rekke. Vi forsøker blant annet å holde en lav medlemskontingent slik at økonomien ikke skal være til hinder for at alle kan være med. Andeløpet på Skarnesdagen hjelper godt i denne sammenhengen.

 

Dugnad, samarbeid og foreldre som stiller opp

– Vi får ingen kommunal støtte, så vi baserer oss på dugnad og egeninnsats. Foreldre står på og er positive og veldig flinke til å stille opp. Vi har gode treningsarenaer på SIAP (Sør-Odal idretts- og aktivitetspark); en kunstgressbane og flere baner med naturgress. Om vinteren trener noen lag i Storhallen, og andre i idrettshallen på Skarnes. Vi har et godt samarbeid med flere andre idrettslag, blant annet Sander og Slåstad. Vi har egne lag som dekker Jenter-6 til Jenter-10. Så har vi et hopp til Jenter-13 og -14 som er slått sammen med Sander. Det sammen gjelder Gutter-14 og -15, dette er også samarbeidslag med Sander og Slåstad.

Du vil kanskje lese: Alle under én vinge i Eidskog

 

Skrantende traktor

– Vi har vært så heldige og få sponsormidler fra både Gjensidigestiftelsen og Sparebank 1-stiftelsen. Vi har en gammel traktor som har begynt å skrante, og vi trengte sårt en ny. Sponsormidlene gjorde at vi kunne bestille en flunkende ny stor traktor, som gjør vedlikeholdet av arenaene mye lettere. Snø skal fjernes og gress må klippes.

 

Fellesbilde fra Tine Fotballskole på Skarnes 2018

Fotballskole i sommerferien

– I tillegg til utfordringene med rekruttering, bør vi bli flinkere på å dele jentene og guttene fra start. Det kan være tøft for mange jenter å spille mot gutter, selv om de er på samme alder. I fjor var vi med på fotballskole for første gang. Cirka 60 barn i alderen 6 – 12 år deltok. Det er Tine som står bak arrangementet, og det går over en hel uke rett etter at skoleferien har begynt. Barna spiller fotball hele dagen. Dette ønsker vi å gjenta til sommeren, og da blir det nok enda flere fra oss som deltar. Vi arrangerer også noen overnattingsturer med de eldste, og alle som spiller fotball er med på to cuper i året.

Skarnes IL: Fokus på mestring og glede

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var