Satser aktivt på jentefotballen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Grue Stadion er rustet opp med nytt kunstgress.
Grue Stadion er rustet opp med nytt kunstgress.

Jeg rekker å huke lederen av fotballgruppa i Grue, Brede Bredesen Opset, i et kort øyeblikk mellom middag og dugnad. Jeg spør om hvilke målsetninger som er nådd i løpet av sesongen, og hva slag fokus de har i klubben for tiden.

 

Om å holde et stabilt antall spillere

– Vi gjør vårt beste for å nå opp til mottoet «Flest mulig, lengst mulig, best mulig», og ett av våre mål er å holde antallet spillere i barne- og ungdomsfotballen stabilt og fint. Det synes jeg vi har klart bra i år. Når vi ser på statistikken så klarer vi oss godt, tatt i betraktning at befolkningen i Grue ikke er så stor. I tillegg har vi en målsetning om å satse aktivt på jentefotballen. Det går vanligvis bra på barnetrinnet, der går det litt av seg selv når ungene først har begynt å spille. Men når jentene kommer opp i ungdomstrinnet, blir det straks litt mere utfordrende å beholde spillerne, så det er der vi må legge inn kruttet. Det har også gått bra i år.

Flest mulig, lengst mulig, best mulig!

 

Alle skal få muligheter på sitt nivå

– Hva gjør dere av andre tiltak enn å trene for å holde på motivasjonen?

– Vi ønsker at de som vil strekke seg litt lenger skal få muligheter til det. I tillegg prøver vi å gi andre sosiale tilbud. Men dette er litt opp til hvert enkelt lag og deres respektive trenere og lagledere. Vi i styret sier ja til sosiale tiltak, og bevilger pengene til å dekke det.

 

Du vil kanskje også lese: Stabilt samhold helt fra 1. klasse

 

Flunkende nytt anlegg til vinteren

Brede forteller gledesstrålende at hans fokus akkurat nå handler om anlegget som skal bli klart til vinteren.

– Kunstgresset vårt var slitt, og ikke så veldig hyggelig å spille på. Nå har vi fått helt nytt kunstgress. I tillegg har vi restaurert undervarmeanlegget, så nå blir det åpen bane hele vinteren, noe vi ikke har hatt på mange år! Jeg ser jo på fotballen som en sommeridrett, men mange ønsker å klemme på hele året. Nå blir det ikke mange ukene vi ikke kan være ute, selv om vi også har muligheter for å trene inne.

– Tar noen ferie fra fotballen da?

– Det virker som en del av de unge spillerne mister litt av piffen når skolen starter og høsten kommer. Men mange velger også å fortsette å trene. Styret legger ingen føringer her. Det avgjør trenere og lagledere selv i samarbeid med sine lag. De kjenner spillerne og sammensetningene best, avrunder Brede, før han løper til dugnad for å være med på å ferdigstille vinteranlegget.

 

Satser aktivt på jentefotballen

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var