Sander/Skarnes G12 – Mål og mestring gjennom lekfull trening

Sander/Skarnes G12

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Sander/Skarnes G12
Bpå bildet (i tilfeldig rekkefølge): Marwin Holen, Ludvig Holen, Sivert Eliassen, Madeleine Østmoløkken, Adrian Svendsen-Rudsdammen, Karsten og Ole Jacob Ellevold, Olav Bale, Ali Ramazan, Olve Gustavsen Granheim, Erik Simensen, Odin Tomren Larsen, Aksel Haugen Lindbergsengen. Foto: Privat

Helge Lindbergsengen er i sitt første år som hovedtrener for Sander/Skarnes G12, sammen med Svein Simensen fra Sander. Før det har han vært assistent i en tre, fire år. Når jeg spør om hva ambisjonene og motivasjonen til laget hans er, fremhever han at det viktigste er å holde fotballinteressen vedlike hos gutta.

– Vi er jo ikke så mange, og dermed relativt sårbare om noen skulle komme til å slutte. Men vi ønsker selvfølgelig også, i likhet med alle andre, å oppnå gode resultater. Vi hadde en brukbar sesong i fjor. I år har vi kanskje hatt en noe tregere start, men det ser ikke ut til å ha gått utover motivasjonen.

 

Tullprat holder motet oppe

– Hva gjør dere helt konkret da, for å holde motivasjonen oppe, og hvilke utfordringer har du med laget?

Vi prøver å ha en spøkefull tone, og ha det litt lekfullt, slik at vi kan nå målene og mestringen gjennom nettopp det lekfulle. Når de blir slitne i beina, tullprater vi litt, spøker og forteller en vits eller to. Samtidig er det også ønske fra alle om gode resultater, det er forskjell på å vinne og tape en kamp. Jeg vil ikke si vi har noen voldsomme utfordringer, men jeg opplever at den ligger i å finne balansen mellom det vi ønsker å oppnå, og det vi faktisk mestrer og klarer å oppnå. Det er alltid en fare at man som trener forventer mer enn det vi kan kreve av barna. Det aller viktigste for oss er å holde på de spillerne vi har, og at de synes det er moro å holde på med fotball.

– Er dette gutter som har spilt siden de var seksåringer?

– Ja, alle de som er på laget nå har spilt siden de var små. Noen har falt fra. Etter sammenslåingen er vi blitt en tretten, fjorten spillere. Hver for oss hadde vi ikke klart å stille rene 9’er-lag.

 

Du vil kanskje lese: Benjamin tatt ut på ny Equinor-samling

 

Gutter som driver med flere idretter

– Hvor ofte trener dere?

– I utgangspunktet trener vi to ganger i uka pluss kamp. Men ofte blir den ene treningsøkta brukt til kamper, så da blir det i praksis kun to økter i uka. Men dette er barn som driver med mye fritidsaktiviteter, så det gjelder å finne en balanse her også. De spiller håndball, driver fri-idrett og står på vannski.

 

Første gang på Svennis Cup

– Og hva er planene framover?

– I august skal vi for første gang delta på Svennis Cup i Torsby.  Tidligere har vi vært med på andre cuper, som Matrand Cup og vårcupen på Hvam i Nes. I tillegg planlegger vi å være med på en cup til i løpet av høsten, men dette er ikke planlagt helt i detalj ennå.

Sander/Skarnes G12 – Mål og mestring gjennom lekfull trening

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var