Sander IL: Aktiv 99-åring med mange aktiviteter på gang

Fra Sanderdagen 2018

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Barne- og ungdomsfotballen i Sander IL har cirka 120 aktive, fra seksåringene og opp til jenter 13. Gutter 14/15 er samarbeidslag med Skarnes, og Juniorlaget med Nord-Odal.

Tor Egil Pålerud er leder av Sander IL og opptatt av nytenkning og samarbeid.

– Den største utfordringen i dag er rekruttering av barn og unge til fotball og idrett generelt. Vi er omgitt av langt flere tilbud på alle områder enn noensinne. Derfor prøver vi å tenke nytt, og prioriterer å legge mye ressurser nedover i systemet.

 

Nye 3’er baner og nytt klubbhus

Sander IL har fått støtte av Sparebankstiftelsen til å investere i innkjøp av to nye 3’er baner som nå er på plass. I fjor ble et nytt klubbhus innviet. Lars Rune Lie er sportslig leder, og leder av barne- og ungdomsfotballen.

– Vi forsøker å ha en rød tråd i all aktiviteten vår, og ønsker å skape fine rammer rundt det vi driver med. Klubbhuset er en del av denne strategien, og er tenkt som et samlingspunkt for alle medlemmene. All vår virksomhet er basert på dugnadsarbeid og frivillighet. Klubbhuset hadde aldri kommet opp ellers. Her har vi fått til nye og andre aktiviteter for både foreldre og barn. Ungene kan spille Play station for eksempel, og foreldre har et koselig sted der de kan trekke inn og drikke kaffe og bygge det sosiale. Vi leier også ut klubbhuset til fest, konfirmasjoner osv.

 

Du vil kanskje lese: Martin Linnes – Fra Sander til Istanbul

 

Sandergutten Martin Linnes Foto: sanderil.no
Sandergutten Martin Linnes Foto: sanderil.no

Nøkkelen er foreldresamarbeid

– Vi har spurt oss selv om hva som kreves for å rekruttere barn og beholde de vi får med, forteller Tor Egil.

– Vi forsøker å bygge sterke relasjoner mellom foreldre og klubben. Vi må jobbe sammen om å få barna ut i aktivitet og vekk fra passiviteten foran skjermen. Vi skolerer foreldre og sender dem på trenerkurs.

Lars Rune forteller at de har et uvurderlig samarbeid med andre klubber og idrettslag, blant annet Slåstad, Skarnes, Fjelltun og Nord-Odalen. Han føyer også til at det holdes mange foreldremøter i løpet av sesongen, og at de prøver å gi foreldrene den oppmerksomheten de fortjener.

Du har kanskje lyst til å lese: Lokale kretslagsspillere i vår region

 

Hederspris til dugnadsdyktige

– Sander IL har lange tradisjoner. Vi fyller hundre år til neste år. Vi har en sportsplan i bunnen som gjenspeiler våre verdier og holdninger. Vi ønsker å ha med flest mulig lengst mulig. Noen er mer ambisiøse enn andre, men det er viktig å treffe alle. Hvert år deler vi ut en hederspris for dugnadsinnsatsen i foreldregjengen. Mottakerne av hedersprisen i år får en reise ned til Tyrkia for å hilse på Martin Linnes, som jo er Sandergutt. Reisen inkluderer også en fotballkamp mellom Galatasaray og Benfica.

Fra Sanderdagen 2018
Fra Sanderdagen 2018

Sanderdagen

– En annet årlig event er Sanderdagen som går av stabelen i august. Det er et populært arrangement som trekker masse folk. Da avholder vi en miniturnering for de aller minste og inviterer alle lokal-lag. Vi holder A-lags-og B-lagskamper og setter opp hoppeslott og arrangerer forskjellige aktiviteter for ungene. På kvelden holder vi fest for de voksne.

 

Distriktets fineste fotballbane

– Vi er så heldige å ha veldig fine anlegg. Vi har en ny stor flott kunstgressbane i tillegg til de to nye 3’erbanene, og distriktets fineste hovedbane med naturgress. Den blir vedlikeholdt og stelt av et fantastisk banemannskap rekruttert fra foreldrene. I fjor var landslaget og trente her, så det sier jo sitt om kvaliteten på banen.

Sander IL: Aktiv 99-åring med mange aktiviteter på gang

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var