Sander G16 – solid treningshverdag

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Sander G16
Sander G16 har hatt en god sesong. Her fra trening på Sandermoen. Foto: Privat

2016 går mot slutten. Etter en lang sesong med både opp- og nedturer, kan Sander G16 koble av før oppkjøring til ny sesong. Neste år skal noen opp på G19, mens de aller fleste fortsatt holder guttealder. Trener Hans Erik Branes, tidligere trener på NTG, har ledet sander-guttene gjennom sesongen. Med en tropp på 14-17 mann, var de godt rustet til sesongen 2016.

 

Utvikling i sentrum for Sander G16

Hvordan har treningshverdagen vært?

Treningshverdagen har vært veldig bra. Det har vært stort engasjement hos spillere, foreldre og trenere. Vi har vært 3-4 trenere rundt laget gjennom hele sesongen. Vi har trent mye på det å bruke ball. Alt handler om å bruke ballen godt. Med et gjennomsnitt på 79% oppmøte på 4 fellestreninger i uka, kan vi si oss godt fornøyde.

Hos Branes og Sander står utvikling i sentrum, fremfor prestasjoner og resultater. Sander G16 endte midt på tabellen i både vår- og høstsesong. 40 mål ble scoret totalt i seriespill.

Hvordan tenker dere i forhold til utvikling? Er prestasjoner viktigere?

Utvikling og fremgang er i fokus hos oss. Noen må selvfølgelig trigges mer enn andre, mens andre er veldig flinke til å jobbe målrettet. Vi føler det er viktig å kombinere utvikling i rolle og i lag, altså individuelt og kollektivt. Det er også noe jeg føler vi har fått til i år. Prestasjonene kommer deretter.

 

Sander G16
Motiverte Sandergutter før kamp på Sandermoen. Foto: Privat

Interesse skaper utvikling

Hvordan opplever du det dere har fått til i år?

Ser vi på utvikling, har de som er mest interessert har best utvikling. Det er naturlig da de trener på egenhånd. De som er med for det sosiale har også vist utvikling, men på en annen måte. Prestasjonsmessig er vi godt fornøyde med sesongen. Med et så ungt lag (14,6 år i gjennomsnitt), yppet vi oss mot de store gutta.

Sander G16 er det laget på Sander som har gjennomført flest treninger i år. Tross 30 kamper gjennom sesongen, har de trent 4 ganger i uka. Planen videre er klar. Klubben har et klart opplegg, og det er flere trenere som skal videreføre laget til Branes. De har også fått en keepertrener på G16 og G19. Vi kan dermed meddele at Sander G16 er godt rustet før neste sesong!

 

Sander G16 – solid treningshverdag

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var