Rød tråd i Eidskog

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Magnus Bergersen, koordinator for barnefotballen i Eidskog er ikke lenger på HV-øvelse, men like travel for det, nå på trening. Han får spørsmål om målsetninger som er oppnådd denne sesongen, og hva som er fokus for tiden.

 

Vi trenger flere supportere for å opprettholde tilbudet. Vil din bedrift bidra? Klikk her.

 

Den røde tråden

– En av målsetningene våre har vært å få strukturert og organisert den nye fotballgruppa ettersom det er første året all fotballen i Eidskog er samlet under en paraply. Klubben har jobba mye med å legge til rette for lagene, slik at trenere og oppmenn har rammer og instrukser å følge, og dermed kan bruke mer tid på å trene. Det er klubbens ansvar å gjøre arbeidsøktene lettere for laglederne og trenerne. Vi forsøker å skape en rød tråd gjennom alt vi gjør.

 

Du vil kanskje også lese: Eidskog G9 – Guttelag med gode holdninger

 

Ønsker seg aldersrene lag

– En av de største utfordringene vi har, i likhet med mange andre, er å holde på spillerne så lenge som mulig. Vi har hatt en periode nå, hvor det har vært vanskelig å stille ungdomslag. Vi prøver å bygge opp en god base i barnefotballen, der vi legger vekt på mer enn det sportslige, og der det sosiale er en viktig del, i håp om at det kan hjelpe på rekrutteringen lenger opp i alderstrinnene, at spillerne fortsetter. Nå har vi en del blanda lag aldersmessig. Vi ønsker oss jo aller helst aldersrene kull.

Flere arenaer

Men steder å spille på har de nok av. Eidskog har hele fire arenaer de kan boltre seg på.

– All barnefotballen spilles på Skotterud stadion, der to banemestere gjør en helt fabelaktig jobb, så vi er heldige! Ungdomsfotballen spilles på Magnor. I tillegg har vi Matrand og en reservearena i Tobøl.

 

Aktiv sesong

Magnus forteller at alle spillerne har hatt en aktiv sesong.

– Når det gjelder barnefotballen, så har samtlige lag vært med på minst én cup hver. Å delta på cuper er jo mer enn kun en sportslig affære. Det er like mye en sosial arena, noe vi ønsker å vektlegge. Jeg vet jeg har sagt det før, men en god ting kan ikke sies for ofte: Det er ikke nødvendigvis det å være best som betyr noe, men at barna trives, det er viktig. I ungdomsfotballen har vi hatt lag på cuper både i Norge og i utlandet.

Lyset i tunnelen

Magnus ser lys i tunnelen ved at kullene i barneskolen nå er større enn på mange år. Det ser dermed veldig lovende ut for kullene oppover.

– J12 har nå over tjue spillere, og det er jo en kjemperessurs!

Rød tråd i Eidskog

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var