Renessanselaget som oppstod etter over to tiår

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Skarnes IL G19 er fornøyde med sesongen så langt!
Skarnes IL G19 er fornøyde med sesongen så langt!

Magnus Bjørlo er hovedtrener for Skarnes IL G 19, og har det sportslige ansvaret for laget, mens Per Julsrud er lagleder.

 

Ungt lag

– Så vidt jeg vet har ikke Skarnes hatt et G 19 lag siden tidlig på nittitallet, før jeg ble født, så det var kanskje på tide, forteller Magnus.

– Laget ble startet opp i fjor. Det var en kompisgjeng som hadde lyst på et fotballtilbud. Flere av dem har ikke vært aktive innen fotball på flere år. Noen har meldt overgang fra andre klubber. Flere har tidligere vært innom enten Sander, Skarnes eller Fu/Vo.

Laget består av gutter som i alder spenner fra 16 til 19 år. Det er flest 18-åringer. Laget har tre dager i uka tilgjengelig for trening, i tillegg til en kampdag.

– Vi har vel en 25 registrerte spillere, og av dem er det mellom 15 og 20 faste spillere som møter opp på trening og kamper. Vi er nødt til å være litt fleksible, spesielt i forhold til kamper, da både spillere og trenere er travle. Så vi er fornøyde så lenge vi får trent to ganger i uka pluss spilt en kamp. Det er også ulikt ambisjonsnivå hos de forskjellige spillerne.

 

Få, men ville kamper

– Hvordan har sesongen vært hittil da?

– Sesongen så langt har vært bra, for så vidt. Men vi har ikke spilt så mange kamper som forventet, blant annet på grunn av utilgjengelighet i forhold til spillere. En del går på skole, og det er forfall som vi ikke kan gjøre noe med, som for eksempel klasseturer etc. Vi har hatt ett tap mot Hamar. Det var en vill hjemmekamp med mye røde kort, tre faktisk, inkludert bortvisning av undertegnede. Jeg mente at det foregikk mye ute på banen som ikke burde ha skjedd, og snakket til dommeren som jeg syntes burde ha tatt mer grep. Men det var uansett underholdende for publikum i hvert fall!

Forrige kamp vant vi med 6/7 – 0. Jeg husker ikke i farta om vi scora seks eller sju mål. Dette var også en hjemmekamp, mot Brane. Mye skyldtes nok at de mistet flere spillere i annen omgang, da de måtte dra for å spille hockey.  Men all respekt og ære til Brane som stilte opp likevel og spilte veldig bra.

– I vårsesongen var det satt opp ti kamper. Nå i høst skulle vi ha spilt sju. Men fem av dem er ikke spilt ennå. Høstsesongen er jo kortere. Vi startet opp noenogtjuende august, og går ut til starten av oktober, så det blir til sammen cirka sju uker.

 

Du vil kanskje også lese: Nord-Odal G15 – ligger ikke på latsiden

 

Godt og levedyktig

– Hva er ambisjonene for neste sesong?

– Det er alltid spenning knyttet til neste sesong. Prosjektet er jo å bli bedre og bedre, noe vi ser er i god utvikling. Vi jobber aktivt med å «bygge» laget, få en god lagfølelse, få faste rutiner, og bygge videre på det vi har. Vi regner med å få flere spillere neste sesong, selv om Skarnes ikke har et G 16 lag, så har de et G15. Mange av de nåværende spillerne har ikke holdt på med aktiv idrett på flere år. Vår øverste ambisjon er å gjøre laget levedyktig, slik at vi alltid har et godt lag, uavhengig av hvilke trenere og spillere som til enhver tid er med.

– Det har også vært snakk om et mulig samarbeid med Nord-Odal og Sander. Vi fikk det ikke til hverken forrige eller inneværende sesong, men kanskje blir det mulig neste sesong. Et samarbeid krever jo mye koordinering, og må planlegges godt dersom det er aktuelt og skal bli vellykket.

 

Flaggskipet til Skarnes

– Det er et artig lag å trene. Vi prøver å få til noe sosialt også, og håper på en sesongavslutning senere i høst, en samling med en markering av sesongslutt og utdeling av priser. Jeg er av den oppfatning at dette laget er flaggskipet til Skarnes. Vi er jo laget med de eldste gutta, og befinner oss øverst i næringskjeden, avrunder Magnus Bjørlo.

 

Renessanselaget som oppstod etter over to tiår

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var