Premien du fortjener

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Premien du fortjener
Foto: Vegar Bjørge

Vår journalist, Vegar Bjørge, med et skråblikk på fotballcupenes vidunderlige mangfold. Premien du fortjener.

Etter mange kamper og mange kilometer med løping.
Etter mange pasninger og taklinger av motstander.
Etter flere skudd og kule finter.
Etter noen tap og forhåpentligvis flere seirer.
Etter kamper med slit, gråt og svette
Kan man endelig gå opp for å hente premien for alt dette – premien du fortjener.

For det skal premieres. Den gode pasningen som kom frem til spissen, og om du hadde vært spissen, hadde den gode pasningen resultert i mål. I stedet blir den gode pasningen til turneringens beste luftskudd, og ballen triller nesten inn til keeper i stedet for å finne nettmaskene. Luftskudd må premieres, fordi de kan føre til turneringens beste redning, som igjen kan føre til den pasningen fra keeper, og opp til en spiss som faktisk setter pasningen bak keeper og rett utenfor det tomme målet. Turneringens bom må også premieres, for det er faktisk ganske godt gjort å bomme på mål fra 1,5 meter, når pasningen var av det ferdigskårede slaget.

[slideshow_deploy id=’15’]

 

Selvfølgelig skal man også premiere turneringens beste raid som endte i en forsvarsspiller, som faktisk ikke flytta seg slik fintepetter trodde han skulle, og dermed endte årets beste raid etter 3 herlige finter. Dermed ble årets beste forsvarsjobb også resultat av turneringens beste raid, som heldigvis for forsvarsspilleren ikke endte i mål.

Så premieres også turneringens mest overraskende målskårer, som var han nr 13 som alltid er like uheldig og aldri skårer. Denne gangen ble turneringens tabbe, som vi også selvfølgelig skal premiere, kronet med dette nevnte overraskende målet. Spissen som altså sto for turneringens beste luftskudd, er også med på å gjøre turneringens mest overraskende målskårer, til en målskårer. For akkurat i den ballbanen treffes nemlig vingen av ballen, og ballen får en retningsforandring som keeper ikke er med på. Ballen, som var ment for spissen, men som kommer til vingen og går deretter inn i mål, gjør turneringens mest overraskende målskårer så glad at han der og da bestemmer seg for at han også skal til Kirkenær og Grueturneringen også neste år. Sjakk-kurset kan vente enda et år. Dette må også premieres.

En turnering som har premier til alle, uansett hva du har gjort, og hvordan du har gjort det. Uansett hvor mange minutter du fikk i rampelyset, eller hvor mange pasninger du faktisk bomma på.

En slik turnering har plass i alle fotballjenter og fotballgutters hjerte, men først og fremst i alle våre foreldres hjerte. Og vi skjønner plutselig at fotball handler ikke alltid om å vinne. Den handler også om alt det andre.

Premien du fortjener

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var