Øvrebyens idrettslinje til topps!

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Øvrebyens idrettslinje
Imponerende lagseier. Foto: ØVS idrettsfag

På mandag gikk den prestisjefulle fotballturneringen mellom ulike idrettsfaglinjer fra Hedmark og Akershus av stabelen. Hvert år arrangerer Øvrebyens idrettslinje «Øvrebyen Indoor». De inviterer andre idrettsfaglinjer fra Hedmark og Akershus (Elverum, Eidsvoll, Storhamar, Trysil, Stange, Bjørkelangen og Hvam) til å konkurrere mot. Det hele foregår i Kongsvingerhallen og det spilles 11 v 11 på normal banestørrelse.

 

Veien til finalen

I gruppespillet sto Bjørkelangen, Hvam og Stange på motsatt side for Øvrebyen-guttene. Allerede etter de to første kampene hadde Øvrebyen sikret gruppeseier, med 4-0 i målfoskjell og 6 poeng. En liten ripe i lakken var deres 0-3 tap mot Bjørkelangen i siste og ubetydelige gruppespillskamp. I semifinalen ventet tøffere motstand i et sterkt Elverum-lag. Det brydde de uredde guttene fra Glåmdalsdistriktet seg lite om, da de sendte dem rett hjem med 0-1 i sekken. «Fotballærer» Simen Aasvestad var sikker på at laget sto sterkt før finalen.

Vi fikk rullert mye i gruppespillet, og hadde friskere bein enn de fleste lagene. Nå som vi hadde rydda vekk laga fra Hedmarken var vi klare for å matche Akershus. Bjørkelangen hadde også en sterk seier i semi-finalen mot Eidsvoll.

 

Finaleseier mot Bjørkelangen

I finalen skulle Øvrebyen få sin revansje. Både fra finaletapet i fjorårets «Øvrebyen Indoor», men også fra tapet mot Bjørkelangen i gruppespillet. Etter 15 minutter spilt sto det 3-0 på resultattavla, i Øvrebyens favør. Dette ble også stillingen ved full tid, og endelig kunne Aasvestad og elevene løfte trofeet igjen for første gang siden 2010.

Øvrebyens idrettslinje
Kaptein J.W. Grundt får ta i mot trofeet. Foto: ØVS idrettsfag

Hva betyr en slik seier i mesterskap som dette, Simen?

En slik turneringsseier er med på å løfte samholdet i gruppa. Det er også en bekreftelse på at vi gjør mye riktig i treningshverdagen. For å kartlegge oss, sier det også at vi ligger godt an ferdighetsmessig.

Hva gjorde at Øvrebyen trakk det lengste strået og var såpass overlegne i finalen?

I tillegg til et godt og jevnt nivå i en sammensveiset spillergruppe, hadde vi friske bein. Men viktigst var nok at vi spilte på hverandres styrker og ikke hadde noen svake punkter i laget.

 

Rent bord

Dette var uten tvil en lagseier og en seier for skolen. I tillegg ble enkeltspillere fra Øvrebyen belønnet som toppscorere og turneringens beste spiller. Schadrach Williams, som til daglig spiller for Grue IL ble kåret til turneringens beste spiller, mens Eidskog-spillerne Morten Sæter og Håkon Bryni Reitan ble toppscorere med 3 mål hver.

Williams er strålende fornøyd med laginnsatsen og trosset kramper i finalen.

Hele laget gjorde en kjempejobb. Vi spiller mye bra fotball sammen, noe som resulterer i at vi vinner finalen. At jeg får utmerkelsen er selvfølgelig morsomt, men jeg tenker mer på laget enn meg selv.

 

[slideshow_deploy id=’15’]

 

Eidskog-duoen som har herjet for Eidskog G16 denne sesongen tok med seg samspillet inn i skolemesterskapet.

Det var spesielt å bli toppscorere, ettersom det er vårt første år på idrettsfag. Det var utrolig deilig å bidra for laget.

Øvrebyens idrettslinje
Her mottar de sine priser! Foto: ØVS idrettsfag
Øvrebyens idrettslinje til topps!

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var