Nye tanker i KIL fotball

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

[slideshow_deploy id=’15’]

KIL Fotball ønsker å gjøre hverdagen enklere for sine frivillige- og ansatte trenere, og skape en arene for læring.

Det kom fram under ett sesong-evalueringsmøte denne uka.

Klubben hadde på forhånd hatt ett arbeid med ei ressursgruppe, som presenterte sine tanker ovenfor ei stor gruppe lag-apparat i fra barne- og ungdoms-fotballen. Patrick Holtet hadde ledet arbeidet med å lage en modell for fremtiden.

– Vi har sett litt på hvor vi har hatt utfordringer i barne- og ungdoms-fotballen på Kongsvinger og forsøkt å peke ut en retning som vi ønsker å gå etter videre. Vi har en stor organisasjon med 800 aktive barn som spiller fotball i Kongsvinger og vi prøver å samle resursene i langt bedre grad enn det vi har klart fram til nå, forklarer ressursgruppas leder.

Under sitt arbeid kom gruppa fram til at læring av hverandre var noe man kunne bli bedre på.

Mindre unødig tidsbruk

– Det vi ser er at vi må få drevet kompetanseoverføring blant våre egne trenere i langt større grad, uten at det nødvendigvis skal bli mye mer tidsbruk. Det er veldig mange frivillige som bruker mye tid allerede i KIL Fotball og det er vi kjempe takknemlige for, men vi ønsker å tilrettelegge bedre for dem, fortsetter han.

På hvilken måte da?

– I form av å ha rollemodeller som du kan lære av og få mestring. Føler de voksne mestring så får også de unge mestring, utdyper Holtet.

Lederen av ressursgruppa understreker at man ikke skal lage en modell der man skyver ut de foreldretrenerne man har i klubben.

Klubbens filosofi satt i system

– Overhode ikke. Vi ønsker å ta vare på de vi har, men ønsker å tilføre de mer kompetanse og å tilføre de mer støtte, slik at de ikke føler seg så alene i hverdagen, forklarer han videre.

Patrick mener at forsamlingen tok godt imot budskapet i fra gruppa, selv om det ble litt diskusjon og noen spørsmål.

– Jeg synes de tok det godt i mot, men klart at det er mange slides og at man fikk litt å tygge på. Så det er nok noen som må la det synke litt inn. Men det er ikke veldig revolusjonerende tanker i forhold til hvordan vi har drevet før, men vi peker ut en litt tydeligere retning en vi har hatt. Vi får rett å slett satt ting litt mer i system enn tidligere, avslutter Patrick Holtet.

Med seg i gruppa har han hatt: Jørgen Kristiansen, Even Langrekken, Tone Rosland, Erik Elseth og Ole Martin Foss.

Nye tanker i KIL fotball

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var