Ny landslagsskole for Benjamin Thoresen Faraas

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

NFF har tatt ut spillerne til G16-landslaget, G16 skyggelandslag og to G15-tropper til Equinor Talentleir i Sarpsborg i månedsskiftet januar/februar. Nok en gang er Flisagutten Benjamin Thoresen Faraas å finne i G 15-troppen.

– Dette er det nest øverste nivået i NFFs spillerutviklingsmodell, der det neste steget er å spille landskamper. Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland, og forteller at det totalt er rundt 50 spillere i hvert alderskull som er tatt ut.

– Dette skal spillerne være stolte av. Det er rundt 1000 spillere per kull som vurderes som talenter og er inne på et eller annet nivå i Landslagsskolen, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland.

Andre samling for talentet

Det er andre året på rad at Benjamin Thoresen Faraas blir tatt ut til den prestisjetunge talantleiren som Equinor arrangerer. Da vi tok en prat med Benjamin etter samlingen i mars i fjor, var den talentfulle unggutten svært fornøyd med den han hadde opplevd.

– Samlingene var over all forventning. Treningene, kampene, gutta som var med, maten og seriøsiteten fra A-Å gjorde at jeg stortrivdes. Det beste var nok å møte de antatt beste på min alder, de som elsker fotball like mye som meg, og jobber knallhardt hver dag for å nå målene sine. Nivået var som forventet høyt, men jeg føler at jeg hang godt med og fikk vist meg fram, sa Benjamin i fjor vår.

Utvikler bedre fotballspillere

«En ny generasjon fotballspillere er på vei opp i Fotball-Norge. Vi har et A-landslag med unge profiler som spiller og leverer på det aller høyeste nivået i Europa. Og vi har yngre landslag som de siste årene har vist at de kan slå hvem som helst. De siste årene er Norge den nasjonen som har klatret mest på G17/G19-rankingen, og vi ligger nå samla sett på en tiende plass. Årsaken til dette er en massiv kvalitetsforbedring på en rekke områder i norsk fotball. I toppklubb, breddeklubber, Landslagsskole og aldersbestemte landslag. Summen av dette gjør at vi utvikler bedre fotballspillere enn noensinne», skriver Håkon Grøttland i innkallingen til spillerne.

Du vil kanskje også lese: Krets 2020 – Økning i antall lokale spillere

Våre største talenter

Fagansvarlig Grøttland gratulerer hver enkelt spiller med uttaket til Equinor talentleir!

«Nå er det deres tur!  Dere er tatt ut fordi dere anses som våre største talenter i 15- og 16-årssegmentet. Dere er tatt ut fordi vi har tro på at nettopp dere har kvaliteter som kan gi Norge nye stolte øyeblikk. På kort og lang sikt. Vær stolte av det, men vær samtidig klar over at det er nå jobben på mange måter begynner. Gjennom fortsatt mye trening og fullstendig tilstedeværelse i den daglige øvinga. Og ikke minst; Evnen til å takle en nedtur eller to. Det er en del av det å bli en veldig god fotballspiller. Og nedturene kommer. For dere alle. Så er det hvordan man takler de som på mange måter skiller klinten fra hveten.»

Vi i glomdalsfotball.no slutter oss til gratulantene.

Ny landslagsskole for Benjamin Thoresen Faraas

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var