Nord-Odal IL – Samarbeid gir vekst

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Nord-Odal IF
Nord-Odal IL med bra utvikling etter sammenslåingen. Her J2010 i en cup på Kongsvinger tidligere i år. Foto: Glomdalsfotball


I Nord-Odal har det alltid vært en iver etter å drive med idrett. Langrenn sto sterkt hos MoGutten, mens skøyter var det store i Sand IL. I tillegg vokste det opp gode fotballag på tvers av bygda. Både Austvatn og Sand hadde seniorlag som hevda seg godt i distriktet. Barne- og ungdomsfotballen har også satt sitt preg i flere av idrettslagene i kommunen. I år har de klart å samle alt sammen i et idrettslag.

Vi tok en prat med Lasse Weckhorst, leder i Nord-Odal IL.

 

Økning i antall aktive

Nord-Odal IL samler alle idrettsklubbene i kommunen. Hvordan har dere klart det?

Det her er noe som vi har jobbet med over lengre tid. Du må huske det at i kommunen er det to store, tradisjonsrike klubber (Sand IL og Mogutten) med gode tradisjoner i tillegg til Bruvoll og Austvatn, og mange av de som bygde opp disse klubbene, skulle nå være med på å legge de ned. Det kan være tøft, men vi opplevde at også disse sto på for å få til en felles klubb. Grunnarbeidet og forberedelsene har vi vært gode på, og derfor har vi også fått dette til.

Vi i glomdalsfotball.no er veldig opptatt av fotball. Har sammenslåing ført til mer aktivitet på fotballbanen?

Da Nord-Odal IL startet i vår, var vi 220 aktive fotballspillere i klubben. Etter 3 måneder hadde dette tallet økt til 260. Det har blitt enklere å samle alle nå som vi er et idrettslag, og vi slipper å ha noen som ikke ønsker å spille for en spesiell klubb i kommunen. Dette har ikke vært noe stort problem før, men det er enklere når alle skal spille under en klubbfane.

 

Ny kunstgressbane

Fotball har blitt en helårsidrett og i Nord-Odal bygger de nå ny kunstgressbane.

Vi hadde håpet på å åpne banen før snøen kom, men det rakk vi ikke. Vi har valgt å ha en bane med kuler av sukkerrør i stedet for gummikulene. Dette er 100 % miljøvennlig og vi er spent på løsningen. I Norge er vi først med denne løsningen og vi gleder oss til å teste banen. I utgangspunktet hadde vi håpet på at banen allerede var i bruk, men nå blir det dessverre litt forsinkelse på grunn av snø og kulde. Kulene er ikke på plass, og de kan ikke legges i banen før vi igjen har mildvær.

Har dere noen planer for å øke samholdet nå da dere er en felles klubb?

Vi har fra før hatt et godt og bredt samarbeid for fotballen her i bygda. Dette har vært nødvendig for å kunne stille lag i så mange klasser som mulig. Våre ungdomsspillere deltar hvert år på Norway Cup, og da leier vi Haraldsheimen som overnattingssted. Alle lagene overnatter og vi har mye moro utover det å spille fotball. Dette har vært en suksess i mange år og noe vi kommer til å fortsette med. Selvfølgelig vil også mye av fotballen vinterstid nå foregå på kunstgresset vårt. Dette tror vi også vil være samlende.

Vi takker Lasse for praten og ønsker han og Nord-Odal IL lykke til med kunstgressbane og arbeidet videre i ny klubb.

Nord-Odal IL – Samarbeid gir vekst

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var