Nesten halvparten jenter på Tine fotballskole på SIAP

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 

I strålende sommervær ankom 70 forventningsfulle, unge fotballspillere fotballskolen til Tine og Skarnes IL den første mandagen i skoleferien 24. juni. Det er 15 flere enn i fjor, og ekstra gledelig for ansvarlig instruktør Ove Glomsaas er det at nærmere halvparten av ungene er jenter.

– Det er andre året vi arrangerer fotballskole her på SIAP. Veldig mange av de som var her i fjor har kommet tilbake igjen i år også. Her er det unger fra alle lagene i distriktet, og siden vi har så mange jentelag i Skarnes og området rundt, synes vi det er ekstra gøy at så mange av jentene har meldt seg på fotballskolen vår, sier Glomsaas.

Du vil kanskje også lese: Stor stemning på Grue Tine Fotballskole

Mye artig på SIAP

– Det er nesten litt for varmt i dag, i alle fall for de aller minste barna. Men det kom akkurat en gjeng som skal trene vannski, og det er mye annet som er artig å se på mellom treningsøktene her på SIAP, smiler Ove Glomsaas.

Tine fotballskole er den offisielle fotballskolen til Norges Fotballforbund. Det er et tilbud til barn mellom seks og 12 år.

– Skolen går over tre dager, fra mandag til onsdag. Vi holder på fra klokken ti om morgenen til tre om ettermiddagen. Det viktigste for oss er å ha det gøy, å være sammen og å få spille sammen med andre enn de vi spiller sammen med til daglig. Og så har vi både lunsjpause og en lang pause der barna får frukt og grønt. Det trengs nå i varmen.

Bare smilende fjes å se

Fotballskolen er i regi av Skarnes IL og det er 13 ungdommer fra klubben som trener de forskjellige gruppene.

– Vi er et solid team som organiserer treningsopplegget og sørger for at barna har det mest mulig gøy på fotballskolen. Ikke minst har vi fokus på fair play og spilleregler i fotball. Her på fotballskolen kan barna bli kjent med nye barn de ikke kjenner fra før. Det er også viktig for samholdet i bygda, sa klubbleder Ann-Cecilie Sundby-Bredesen til Odalsportalen etter fjorårets fotballskole, og Ove Glomsaas er helt enig.

– Min jobb her er å ta meg av de som er litt sjenerte og usikre i starten. Men det er stort sett bare smilende fjes å se. Det virker som om ungene storkoser seg.

Keepertrening

– I morgen blir det ekstra stas her på fotballskolen. Da blir det keepertrening, og det blir en spesialøkt med målvaktene til G15 og G19-lagene til Skarnes IL. Det er mange av ungene som gleder seg allerede, sier den strålende fornøyde ansvarlig instruktør Ove Glomsaas.

Nesten halvparten jenter på Tine fotballskole på SIAP

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var