Mathias – den ivrigste av de ivrige

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Mathias Jonsrud Heiberg (9 år) fra Nord-Odal IL reiser to dager i uka for å trene på KIL Akademiet. Målet og drømmen hans er å få spille på arenaer som er mange ganger så stor som Ullevål.

Allerede som 4-åring måtte Mathias få sine første fotballsko. Det var den våren han insisterte på å få trene sammen med 6-åringene i Austvatn. Ivrig og målrettet som han er, meldte han seg på KIL Akademiet i vår og fikk bestefar Henry som sjåfør. Han var da eneste deltaker fra Nord-Odal.  

 

[slideshow_deploy id=’15’]

 

9 år gamle Mathias Jonsrud Heiberg fra Nord-Odal kan ikke tenke seg en dag uten fotball. Han spiller på Nord-Odal IL G-9 og laget gjør det kjempebra. Er det ikke organisert trening, får han med seg pappa eller bestefar på egentrening, gjerne på den nye kunstgressbanen på Sand der finter øves og skudd terpes. Det er også lagt godt til rette i hagen hjemme for fotballtrening.

Mathias, som her er 2 år gammel, har alltid hatt med seg fotballen – overalt. Foto: Privat.

 

Lukaku er Mathias sitt forbilde.

Mathias har et klart mål, og det er å bli så god som de aller beste – helst så god som Lukaku. Ting å trene på henter han blant annet fra kamper han ser på TV.

For Mathias er spiss-plassen på laget mest populær. Derfor trener han mye på skudd mot mål.

 

 

Samspill er viktig og det trener vi mye på. Utenom trening øver jeg mest på å skyte mot mål.  Da får jeg pappa eller bestefar til å være keeper. Mamma tør ikke lenger, for nå jeg skyter så hardt.

 

Ville trene med de ivrigste på KIL Akademiet

Mathias er en veldig aktiv gutt og elsker utfordringer, forteller pappa Fredrik Tomter Heiberg. Mathias hadde hørt om KIL Akademiet og hadde et sterkt ønske om å få være med på det. Selv jobber jeg på Jessheim og kona på Eidsvoll, så hvordan skulle vi rekke Kongsvinger to dager i uka til kl. 14:45?  Bestefar Henry ble redningen.

På første KIL Akademisamling etter sommerferien tok Henry og Mathias turen til Kongsvinger igjen – som de gjorde to ganger i uka på vårsesongen. Nå på høstsesongen har han også fått med seg sin gode lagkamerat Isak. Mathias har nok vært en god ambassadør.

På KIL Akademiet har Mathias blitt kjent med mange andre ivrige fotballspillere.

Rett fra KIL Akademiet til seriekamp

Da glomdalsfotball.no møtte Mathias og bestefar på KIL Akademiet denne uka hadde de det litt travelt. Da skulle de nemlig rett på seriekamp hvor de skulle spille mot Sander. Vi spør om han er spent før kampen og han svarer: Nei, jeg er ikke redd for å møte noen lag. Alle kan slås om vi er gode både i forsvar og angrep og gjør vårt beste.

Klart jeg kjører, sier bestefar

I bilen frem og tilbake går praten stort sett om fotball, forteller Henry Jonsrud. Det er artig å snakke fotball med Mathias, han kan mye, men vi er ikke alltid enige. Det er bra at gutten har egne meninger og mål. Han har god oversikt over hva som rører seg i den store fotballverden, spesielt opptatt er han av lag og spillere i Premiere League, men vi heier på forskjellige lag.

Klart jeg stiller som sjåfør når gutten er så ivrig, sier Henry Jonsrud.

Ikke litt, men fryktelig fotballinteressert

Henry er tydelig stolt over barnebarnets lidenskap og talent.

Mathias er en trivelig gutt som er grei å ha med å gjøre. Han er ikke bare litt, men fryktelig fotballinteressert. Jeg så det allerede da han var 2-3 år. Kanskje ikke så rart, for begge foreldrene er fotballgale. Pappa var selv aktiv i mange år på FuVo og senere på vårt lokale lag i Nord-Odal’n. Nå trener han Mathias sitt lag, gutter 9, avslutter Henry.

Da familien skulle ta familiebilder hos fotograf insisterte Mathias på at han SKULLE ha med seg fotball, og at det var fotballdrakt han skulle ha på seg. Foto: Mette Snare.
Mathias – den ivrigste av de ivrige

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var