Martine – Fra TINE mot toppen

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Martine Skytteren Møller er femten år, og har spilt fotball i ni av dem. Hun går på Grue barne- og ungdomsskole, og spiller til vanlig på J 15 Grue.

– Hvordan startet din fotballinteresse?

– Da jeg var seks år ble jeg meldt på TINE fotballskole av moren og faren min. Jeg hadde jo spilt litt fotball i hagen og sånn før det. Men fra da av ble det lagspill. Jeg likte det veldig godt. Når noe er morsomt, vil man jo gjerne fortsette.

– Hva er det viktigste for deg ved å være med på dette prosjektet?

– Det er først og fremst at jeg har det morsomt, og at jeg lærer ting som jeg tar med meg tilbake til laget mitt.

Utvikling i fokus

Hva liker du best med treninga her?

– Det er det å ha noen å se opp til som jeg får trene med og lære av. Også liker jeg at det er et høyt tempo!

Martine forteller videre at det som motiverer henne generelt er at hun har lyst til å bli bedre og bedre.

– For å utvikle seg som fotballspiller føler jeg at jeg må ta de stegene jeg trenger gradvis. På første trening her var jeg litt sjenert. Jeg turde ikke å trå til ordentlig, i pasningene for eksempel. Men etter hvert tør jeg mer og mer, og nå går det fint.

– Ser du mye fotball da, og går du på kamper?

– Jeg ser mye fotball på TV. Og det hender jeg tar en tur på kampene til Grue hvis det passer sånn. Også har jeg vært i Liverpool, på Anfield stadium. Men akkurat da vi var der hadde de dessverre en landslagspause. Vi fikk derfor med oss en league 1 kamp mellom Rochdale og Rotherham på Crown Oil arena, og vi fikk også sett Liverpool Ladies spille mot Chelsea.

Forbilde på laget til Liverpool

– Hvem er ditt største forbilde?

– Det er Liverpoolspilleren Jordan Henderson, fordi han har vært en veldig undervurdert spiller i England i lang tid. Han har gjort en suveren jobb for laget uansett kritikk. Jeg har fulgt ham i mange år, også i den tiden han har fått så mye kritikk. Det er gøy å se at andre også får se hans kvaliteter nå som både kritikere og media både ser og sier at han har gjort det så bra.

Hva er din favorittposisjon som spiller?

Jeg har spilt på mange forskjellige posisjoner, og akkurat nå spiller jeg midtstopper. Det er den posisjonen hvor jeg føler at jeg får brukt mine egenskaper best. Og siden jeg nå har spilt så mye på midtstopperplassen har det blitt min favorittposisjon fordi jeg føler at jeg mestrer det.

– Hva er ditt beste fotballminne?

Et av mine største fotballminner er Norway Cup i fjor. Jeg spilte en god kamp, og vi møtte et lag vi tapte ganske mye mot. Kampen gikk live på Tv2sumo. Vi tapte dessverre på straffer, men vi hadde en god cup der vi likevel fikk vist hva vi var gode for.

Fotball enda mer gøy enn håndball

Martine trener også håndball. Det er derfor ikke plass til så mye mer enn trening og skole i hennes hverdag. Men hun synes fotball trumfer. Når jeg spør om fremtidsplanene hennes, og hva hun skal gjøre etter ungdomsskolen, svarer hun at hun er litt usikker.

– Jeg har lyst til å gå videregående med idrett. Faren min jobber i Kongsvinger. Sånn sett kan jeg få skyss til skolen hvis jeg velger å gå der. Alternativet er videregående på Flisa. Men jeg har lyst til å fortsette med fotball så lenge jeg kan.

Martine – Fra TINE mot toppen

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var