Martin Linnes – Fra Sander til Istanbul

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Martin Linnes
Martin er populær på hjemmebane. Foto: sanderil.no

Martin Linnes (26) er distriktets fremste aktive fotballprofil for øyeblikket. Etter å ha gått veien fra Sander IL, via KIL til Molde FK, har han nå etablert seg ute i Europa hos tyrkiske Galatasaray. Som liten gutt var det fokus på lek og moro hos Martin, og pappa Bjørn var en sterk bidragsyter for interessen og utviklingen som ventet årene etter. Det er på Sandermoen alt starter, med en ihuga kompisgjeng fra Odalen.

Gjennombruddet

Martin Linnes var ikke best som liten, men i 14-15 års-alderen løsnet det. Han begynte å ta steg, og fikk være med A-laget til Sander. Hva var det som lå bak? Utallige treningstimer og en indre motivasjon om å bli best. Linnes begynte etter hvert på idrettsfag på Øvrebyen, noe han omtaler som den største utviklingen hans. Det betydde likevel ikke at han hadde en enkel vei å gå. I første klasse ble han ikke tatt ut til skolelaget som skulle spille skolemesterskap. Det var mange foran han i køen. Respons? Riktig og god trening. I tredje klasse på videregående spiller Linnes fast Tippeliga-fotball for Kongsvinger IL.

Jeg har satt meg ned å prøvd å tenke igjennom de årene noen ganger, men jeg klarer enda ikke forstå hvor mye som skjedde. Fra å ikke bli tatt ut på skolelaget til å spille runde på runde i Tippeligaen på snaut tre år, er litt rart.

 

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

Etter to sesonger kommer interessen fra Molde FK og Solskjær på banen, etter U-21 landslagssamlinger og godt spill i daværende Adecco-ligaen. Selv mener han det er tilfeldigheter, godt spill og litt flaks som gjør at han signerer for Molde FK. Etter fine år i Molde og en rekke A-landslagssamlinger føler han seg klar til å ta steget ut i Europa.

Martin Linnes
Sportslig Leder Øyvind Nilsen er stolt over Martin Linnes. Foto: sanderil.no

Stolte på Sander

Det er ingen overraskelse at Sander er stolte av Martin. Men hva slags type er han? Vi tok kontakt med sprtslig leder i Sander IL, Øyvind Nilsen, for å få svar på spørsmålet.

Martin er, og har alltid vært, en herlig gutt med fantastisk innstilling. Hans vilje til å bli bedre i ungdomsårene, og ikke minst antall treningstimer, er forbilledlig for andre ambisiøse utøvere fra distriktet. Tross sin suksess, er han den samme gamle, og at han kom opp fra Tyrkia for å bli med på årsfesten til Sander i november sier sitt. Vi er stolte av Martin, og setter stor pris på at han har et grønt Sander-hjerte fortsatt sier Øyvind Nilsen.

 

Martin Linnes
Martin sammen med to unge Sander-gutter på Sandermoen. Foto: sanderil.no

Scoringen mot Fenerbache

Moldes spill i Europa skulle vise seg å være en viktig del for Linnes sin drøm om å få spille i utlandet. Et stjernespekket Fenerbache-lag ventet Linnes og co. Turen gikk til Istanbul og til et fullsatt Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadion. Etter et glimrende solo-raid fra høyre-backposisjon, banker Linnes ballen i mål med venstrefoten fra 18 meter, og sikrer borteseier mot den tyrkiske storklubben i første runde av Europa League. Siden har ikke interessen for Linnes latt seg hvile. Han fikk et navn i Europa, og spesielt i Tyrkia. Senere blir han hentet av byrival Galatasaray, og har ikke gått uforstyrret på butikken en eneste gang siden han ankom.

Galatasaray er en stor klubb, og jeg lever virkelig drømmen her. Det er spesielt å se hvor mye fotballen betyr for folket. I blant virker det som at fotballen er viktigere enn kjerring og unger. Folkene her er veldig hyggelige, og jeg setter pris på deres oppmerksomhet.

 

Martin Linnes
Martin har gjort det strålende på banen, noe som har resultert i flere landskamper for Norge. Foto: sanderil.no

Barndomsminner

Mange i vårt distrikt har spilt mange tøffe kamper mot Martin Linnes. Selv om han har kommet ut i det store selskap, er minnene godt befestet- og den jordnære Sander-gutten utpeker sine argeste rivaler i fra barndomsfotballen.

Verste motstander: KIL var den tøffeste motstanderen med Simen Nordnes og Richard Dalsberget i spissen. Vi var et godt lag på Sander og vant de aller fleste kampene.

Beste trenere gjennom oppveksten: det er vanskelig å utpeke noen, men jeg kommer ikke unna pappa (Bjørn Linnes). I ungdomsårene var spesielt Simen Aasvestad (lærer på idrettsfag) og Espen Biagi (trener Sander G16 og 19) to stykker jeg vil trekke frem.

Noen råd du vil gi til unge glomdalsspillere som vil bli som deg? 

  • Det er viktig å komme seg inn i et miljø der en føler seg trygg, slik at du tørr å utfordre deg selv
  • Ha det gøy med fotball, samtidig som du legger ned arbeid i treningen.
  • Tørre å ta de valgene du føler er rett for deg.

 

Martin Linnes – Fra Sander til Istanbul

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var