Mamma og fotballtrener

Mamma og fotballtrener

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Mamma-trener
I alt virvar og bråk, i all fortvilelse og glede er hun den viktigste, både for laget og for den enkelte. Uansett hvem stjernen er, står hun høyere i kurs. Hun er mamma og fotballtrener og har et engasjement som sitter mer enn utenpå, hun har en varme som kommer langt innenfra. Hjertet rommer alle og enhver, og hun ser detaljene. Kanskje ikke alltid viktigst å vinne, men viktigere at alle får delta. Alle bidrar med det de kan, og hun bidrar så de kan enda litt mer.

Mamma i hverdagen som smør mat og ordner skolesaker. Fotballtrener på kveldene hvor taktikk kommer lenger bak enn glede og iver. Treningsform er viktig, men enda viktigere er det at alle er med. Disiplin er strengere enn på de fleste gammeldagse kostskoler, men ikke strengere enn at man har tid til tull og fanteri.

Med kampen som et resultat av treningene, og samholdet som målet, er hun den aller viktigste. Ikke bare for laget men for hele bygda. Hun er ikke alene, det er flere av dem. Og de har alle hjerte for det de gjør, med en iver selv Mourinho hadde misunt dem, og med en utholdenhet en idrettsstjerne verdig.

Hva er så forskjellen mellom å være mammatrener og pappatrener? Der hvor pappatreneren tar i alt han kan for at målet er å vinne, holder mammatreneren litt igjen. Der hvor pappatreneren er best på fotball og taktikk, har mammatreneren mer blikk for den enkelte. I stedet for å skifte ut den skadde, bruker mammatreneren plaster og sender spilleren utpå igjen. I stedet for pappadrømmene om et barn som fremtidig fotballstjerne, ser mammatreneren at barnet lever drømmen her og nå.

I helgen leves drømmen på Matrand Cup!

Mamma og fotballtrener

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var