Lokale trenere på cupfinaleseminar

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Lokale trenere på cupfinaleseminar
Simen T. Aasvestad, Jørn Ole Korslund og Jon Harald Skulstad var tre av flere lokale trenere som deltok på årets cupfinaleseminar i Oslo. Foto: Privat

I forbindelse med cupfinalen denne helgen ble det årlige cupfinaleseminaret avholdt i Oslo. Dette var det 26. i rekken. Velkjente trenernavn som Roy Hodgson, Erik Hamren og Ronny Deila var blant personene som inspirerte og utvekslet sine erfaringer med årets deltakere.

 

Lokale trenere på cupfinaleseminar

Flere lokale trenere deltok på seminaret, og var fornøyde med årets opplegg. Tre av disse var Simen Aasvestad, Jon Harald Skulstad og Jørn Ole Korslund som alle mener helgen har vært lærerik.

Dette var et fint arrangement. Man får mulighet til å utveksle meninger og erfaringer med bekjente, folk fra andre miljøer og fra et høyere nivå. Et bra tiltak for trenere, som jeg tror flere har godt av, mener Jørn Ole Korslund som deltok for første gang.

 

Nyttige erfaringer i skoleperspektiv

Det ble snakket mye om rolletrening og periodisering som jeg tar med meg videre. Skolebiten av seminaret baserte seg mye på enkeltutøveren i laget. Her fikk jeg en del konkrete tips og ideer jeg tar med meg videre sier Skulstad.

Også Simen Aasvestad var veldig fornøyd med skolesekvensen ved årets seminar.

Jeg likte veldig godt denne sekvensen, og med en liten videreutvikling av konseptet vil det også være svært nyttig å delta på som lærer.

Både Aasvestad og Skulstad arbeider til daglig ved idrettslinja på Øvrebyen videregående skole.

 

Besøk fra Atletico Madrid

Representanter fra Atletico Madrid sitt akademi var også til stedet på Ullevaal for å fortelle om sitt arbeid i egen utviklingsavdeling. Mange lot seg imponere av det spanjolene kunne fortelle.

De presenterte en måte å jobbe med utvikling av klubb og spillere som virker fjernt fra det som er standard i Norge. Alt ifra sportsplan, til periodeplan, ukeplan, øktplan, øvelse, utførelse og evaluering henger tett sammen. Man kunne se en tydelig felles identitet med hvordan de spilte fra U12 og helt opp til senior. Klubben har jobbet med dette over lang tid, og det har gitt resultater, forteller Korslund.

Lokale trenere på cupfinaleseminar

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var