Lokale trenere på cupfinaleseminar

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Under årets cupfinale mellom Sarpsborg og Lillestrøm ble den 29. utgaven av cupfinaleseminaret gjennomført. Over 1000 trenere var innom seminaret som gikk over flere dager. Av dem var det flere lokale trenere som ønsket litt faglig påfyll, og vi spurte dem hva de satt igjen med etter seminaret.

Motiverende helg

Toppfotballtreneren på Øvrebyen Videregående Skole, Simen Aasvestad, var en av trenerne som synes seminaret var motiverende.

Det startet med en god og nyttig samling for skoler og idrettslinjer torsdag kveld og fredag formiddag. Der fikk vi et innblikk i hvor tett og nyttig et samarbeid mellom klubb og skole kan være.

På hovedseminaret var det spennende å høre Stefan Kuntz fortelle historier om hvordan bygge gode team hos Tyskland U21. Senere var det gode diskusjoner om prioritering rundt fysisk trening vs. videreutvikling av relasjonelle ferdigheter på banen. Alt i alt en motiverende helg.

Aasvestad (øverst T.V.) med sine elever. Foto: ØVS idrettsfag

Samarbeidspartnere
[slideshow_deploy id=’15’]

Utveksler erfaring og bygger nettverk

Hans Erik Branes fra Sander IL var også tilstede. Branes mener seminaret har mye spennende å by på, samt at man bygger nettverk og utveksler erfaringer med andre trenere.

Det er alltid interessant å høre andre trenere sine erfaringer, og kanskje spesielt de som er på et høyt nivå nasjonalt og internasjonalt. Noe som går igjen hos mange som lykkes med sine lag, er at de er veldig flinke til å kommunisere med egne spillere, og forstå totalen i hverdagen. Dette kan vi bli flinkere til alle sammen.

Ofte er det slik at vi trenere oppsøker fagfolk for å utvikle oss i selve fotballfaget, men det er få av oss som oppsøker miljøer der vi kan lære mer om å håndtere spillere gjennom en hverdag.

Fint med faglig påfyll

Glåmdalsfotball var også med på seminaret. Rune Skasberg forteller om et godt seminar med som gir trenere godt med påfyll.

Som trener er man ofte alene i hverdagen. Da er det veldig givende å snakke med andre trenere og selvsagt høre på dyktige fagfolk. Det var også gøy å se to lokale spillere på landslagssamlingen i Manglerudhallen på lørdag. Martin Vinjor og Ludvig Langrekken gjorde begge en god figur.

Lokale trenere på cupfinaleseminar

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var