Lokale lag i tøffe dueller

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

 

KIL og Brane etter kamp på Bergene Holm Brandval cup Foto: Glomdalsfotball

På bane 7 og 8 på Brandval sitt perfekte gress, møttes Kongsvinger og Brane til dyst. Med gutter og jenter som smilte om kapp med sola, skulle det bli morsomme kamper. På bane 7 var det småjente kamp, hvor Kil hadde kontroll fra start til mål.

For trenerne er resultat mindre viktig enn spillet, og det aller viktigste er at jentene har det morsomt.
– Gresset er strøkent og vi møter god motstand. Jentene storkoser seg ut på her, og det er det aller viktigste, sier en blid Patrick Holtet, trener for KIL J8.

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

Jevnere mellom gutta

Mens man fort ser hvor seieren går blant jentene, er det dramatisk på nabobanen hvor gutta spiller en jevn kamp. 2-1 blir til 2-2 og 2-3 før Kil igjen skårer og det er 3-3. I sluttminuttet faller avgjørelsen og Brane vinner en tett kamp 4-3. Fantastisk underholdene for oss som står på sidelinja, morsomt for spillerne, selv om halvparten av de tapte, og nervepirrende for trenerne.

KIL og Brane spilte i nydelig vær og strøkne baner på Bergene Holm Brandval cup Foto: Glomdalsfotball

KIL stiller med mange lag

På Bane 2 gjøres det klart til et annet lokaloppgjør. Her er det hjemmelaget Brandval som skal møte Kil. Kil er den klubben med flest lag på Brandval denne lørdagen, og leder for Brandval Cup, Arild Bjerke skryter stort av distriktets fotballokomotiv.

Kil kommer med 5-6 lag hvert år, og er de som har flest lag her. De stiller med lag som gir god motstand og har sjelden første og andre lag i aldersbestemte klasser. Vi hører mye lovord fra trenerne hos Kil og de kommer igjen år etter år, sier Arild og påpeker at det er moro med lag som kommer år etter år.

Tette kamper og god atmosfære

Kampen som spilles på bane 2 mellom Brandval og Kil er underholdende, men det er tydelig at Kil har litt mer å gi enn gutta fra Brandval. Likevel er de gule på farlige visitter og nær skåring flere ganger. Kil på sin side, har et par meget gode spillere som alene kan åpne et hvert vanskelig forsvar. De skårer på fine angrep, de skyter på volley inn i mål fra corner, og de viser en meget god ballkontroll. Her trenes det flittig. På sidelinjene står det trener som heier fram sine lag, og klapper når motstanderen får til fine angrep. Meget god atmosfære og dette er noe seniorfotballen kunne lært seg.

CUP-glede

Den utsendte fra Glomdalsfotball rusler av gårde på vei hjem, og han innser at vi har vært med på fotballglede man skal lete lenge etter. Noen steder var det 10-1 målet som ble det viktigste, og for noen ble nr 10 i rød drakt den kjekkeste. For noen trenere ble oppturen når hun som aldri har skåret et mål, plutselig lykkes med et skudd i nettmaskene. For han som ikke liker fotball, var det burgeren i kiosken som var høydepunktet denne strålende lørdagen. Vi smiler og gleder oss allerede til siste lørdagen i mai neste år. Bergene Holm Brandval Cup kommer igjen og det gjør helt sikkert vi også.

Lokale lag i tøffe dueller

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var