Lokale gutter trente med FC København

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
FC København
Jesper Grundt (venstre) og Jesper Holt (midten) fikk gleden av å trene med København U-15! Foto: Privat

 

Forrige uke dro fotballivrige Jesper Holt fra Grue og Jesper Grundt fra Eidskog til Danmark for å teste fotballferdighetene. Etter en avtale med A-lagstrener Ståle Solbakken fikk guttene trene med FC København U-15 (2002). FC København U-15 er et av Europas beste ungdomslag og hele opplegget rundt laget er profesjonelt.  Glåmdølingene spiller til vanlig for Grue og Kongsvinger, og er lagkamerater på Indre Østlands kretslag. Det var uansett ingen liten utfordring som sto foran dem da de satte kursen mot København.

FC København
Glåmdølingene i heftig duell! Foto: Privat

Profesjonelt opplegg

Allerede første dag på treningsanlegget fikk guttene en smak på den profesjonelle hverdagen i København. Da de ankom treningsanlegget viser kapteinen for laget dem ned i en kjeller, der alt treningsutstyret lå klart. Tre profesjonelle trenere ledet gruppen. Uka etter skulle dette laget spille mot tyske storklubber som Werder Bremen og Hannover. Balltempoet var noe av det råeste de hadde sett, uten at det skremte dem. En viktig del av å spille i FC København var å vise god folkeskikk og representere klubben på en god måte. Begge to gjorde sakene sine veldig bra.

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

 

Varm velkomst fra spillergruppa

Jesper Holt debuterte nettopp for Grues A-lag i helgens Galterudturnering. Den beskjedene Grue-gutten synes det var kult å få testet seg mot de beste under København-oppholdet.

Jeg var veldig spent på om jeg skulle takle nivået deres, og ikke minst språket. Begge deler gikk heldigvis veldig bra. Måten spillerne tok oss i mot på overrasket meg, og vi fikk nyvasket klær til hver trening. Det beste med treningene var at vi fikk teste oss mot like gode og bedre spillere enn oss, og at vi hadde flinke trenere som forklarte ekstra godt. Jeg sitter igjen med at det var en innholdsrik tur med mye lærdom.
FC København
Jesper Holt utfordrer! Foto: Privat

Fokus på balltempo

Jesper Grundt fra Eidskog har nettopp meldt overgang til Kongsvinger G16. Dette er et av Grundts største fotballopplevelser hittil, der han la merke til vektleggingen av balltempo på trening.

Det er utrolig kult å få være med på noe sånt. På trening var pasningstempo, ballbehandling og orientering i forkant av mottak sentralt. Balltempoet var enormt høyt og det var god struktur i lagene. Det som var annerledes her i forhold til hjemme var nok tempoet og kvaliteten til alle spillerne. De var nok noen hakk bedre enn vi ser på kretslagene her. Trenerne var flinke på å gi reflekterte tilbakemeldinger, slik at vi visste hva vi skulle gjøre bedre neste gang. Det som sitter best igjen etter oppholdet var å se at vi kan matche flere av de beste spillerne i Danmark.
FC København
Jesper Grundt i farta mot stopperne til FCK! Foto: Privat

 

Ivrige fedre

Jesper og Jespers fotballinteresserte fedre er aktive pågangsdrivere for fotballen i Glåmdal. Gjermund Holt har lenge vært sentral i arbeidet i Grue IL, i likhet med Trond Erik Grundt i Eidskog Fotball. Fotballfedrene synes det var spennende å se hvordan de arbeidet i FC København.

Det var interessant å få se hvordan den største klubben i Skandinavia jobber med ungdomsfotballen. Alt fra profesjonelle trenere og gode økter, til opplegget rundt treningene. Samtidig var det hyggelig å få bekreftelse på at mye av de vi jobber med her i distriktet var å kjenne igjen der. Det var likevel enkelt å se at spillerne ikke var «bortskjemte», da henting og rydding av utstyr var spillernes ansvar.

FC København
Klare instruksjoner fra treneren. Grundt til venstre og Holt lengst til høyre. Foto: Privat
Lokale gutter trente med FC København

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var