Lena Tyriberget om spillerutvikling

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Lena Tyriberget
Lena Tyriberget er nå ansatt i NFF, men er tidligere spillerutvikler i Indre Østland FK. Foto: Thomas Brekke Sæteren


Lena Tyriberget har mange års erfaring med utvikling av unge lovende fotballspillere. Hun har jobbet som spillerutvikler i Indre Østland Fotballkrets siden 2006. I dag er hun fulltidsansatt som trener for for Norges J15 og J16 landslag.

 

Må like å trene

Tyriberget er en meget dyktig og kompetent trener som mange lokale gutter og jenter har hatt glede av å bli kjent med via kretstiltak i Indre Østland FK.

Hva mener du er viktig for å nå opp på et høyt nivå som ung fotballspiller i dag?

Først og fremst er det viktig at du liker å trene, og er allsidig i ung alder. Du må ville utvikle dine ferdigheter, pushe grenser og prøve nye ting. Vi ser ofte at de som blir gode trener og spiller med de som er eldre enn seg. Jenter spiller ofte med gutter i tidlig ungdomsår eller i barnefotballen. Det viktigste er at du har den indre «driven» og motivasjonen til å gjøre det som kreves, trene riktig og nok forteller hun.

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

 

Egen klubb den viktigste arenaen for utvikling

Hvilke veier man bør gå for å bli en toppspiller gir ofte heftige diskusjoner i vårt langstrakte land. Lena er klar på hva hun mener er viktigst for unge ambisiøse spillere.

Hvilke utviklingsarenaer mener du er spesielt viktige?

Den aller viktigste utviklingsarenaen er i egen klubb og det du som spiller gjør av egenaktivitet. Sone og kretstiltak er med på og gi spillere referanser – og mulighet til å trene med de beste jevnaldrende i sitt område. Klubbsamarbeid er også positive tiltak tiltak med tanke på å utfordre spillere ferdighetsmessig legger hun til.

 

Lena Tyriberget
Lena er godt kjent for mange lokale talenter via sin tidligere jobb som spillerutvikler i vår krets. Foto: Thomas Brekke Sæteren

Anbefaler kvalitetsklubb via NFF

Hva tenker du om fotballen i Glåmdalsregionen framover?

I Glåmdalsregionen er det et positivt løft med KIL toppfotball og Kil damelag. Det virker som det er tettere samarbeid mellom flere klubber i området og en positiv drive hos flere. Det er viktig at klubbene nå henger med på å øke kompetansen på leder og trenersiden – her er kvalitetsklubbprosjektet noe flere klubber bør komme seg inn i.

Har du noen tips å komme med til unge spillere som ønsker å ta nye steg i 2017?

Ha det gøy med fotball, gå på trening for å utvikle deg, vær nysgjerrig på hva som kan gjøre deg til en bedre fotballspiller – og tren på det.  Ta med deg venner og kjør egentreninger. Der er mulig å bli god og komme fra Norge. Ada Hegerberg ble nylig kåret til Europas beste, men det er ikke uten grunn – en vanvittig drive, nysgjerrighet og treningsvilje avslutter Tyriberget.

Vi takker Lena Tyriberget for praten, og ønsker henne og Norges J15 og J16 landslag lykke til med 2017 – sesongen.

Lena Tyriberget om spillerutvikling

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var