Lek og moro – og store ambisjoner

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Unge spillere på trening hos Nord-Odal IL

Lillian Nordberget har vært leder av fotballgruppa i Nord-Odal IL i et år, og har tidligere sittet i styret. I løpet av det året har det skjedd gledelige saker. I forhold til spørsmålet om forventninger og ambisjoner for sesongen 2019 er hun veldig tydelig på at fotball skal være et tilbud til alle som har lyst til å spille. Derfor legger gruppa mye vekt på lek og moro for de minste.

 

Gullfotball og forbilde for jentene

– Så har vi et veldig spennende jentelag – Jenter 15 som vant 1. divisjon på våren i fjor, og kom på tredje plass i eliteserien for juniorer i høst. De har en god trener med mye erfaring, og jentene er villige til å ofre mye for å nå langt. Dette laget trener fire dager i uka, og har store ambisjoner.

– Har Ada Hegerberg og hennes triumf da hun vant gullfotballen hatt noe å si for jentefotballen her hjemme tror du?

– Ja, det er klart det. Hun er et stort forbilde for alle fotballinteresserte jenter. En av jentene på 04-kullet, Mille Fjeld Stenerud er med på sone- og kretslag. En av jentene som er ett år yngre, Oda Branes, hospiterer nå på jenter 15. Hun er keeper, og også med på sonelaget. Hospiteringsordningen er en motivasjonsfaktor selvfølgelig.

Du har kanskje lyst til å lese: Lokale kretslagsspillere i vår region

 

Gode resultater for gutta også

Du må også få med at Gutter 15 ble seriemestere i vårsesongen 2018, og at Gutter 16 ble seriemestere i høstsesongen.

– Hva er hemmeligheten bak så gode resultater da?

– Det er aktive og engasjerte foreldre, seriøse trenere, og barn og ungdommer som er villige til å satse. Vi har en veldig god dugnadsånd blant foreldre og andre som hjelper til. Treneren til Jenter 15, Per Johnny Hansen, arrangerer klubbkvelder to ganger årlig, der trenere og ledere møtes og drøfter strategier og opplegg.

– Hva med treningsarenaer? Må dere skysse ungene langt for å komme til trening?

– Neida, lengste kjøredistanse er vel en mil. Og det er jo ikke langt, når man bor på bygda. Om sommeren har vi tre fotballanlegg. På vinterstid er utfordringene litt større. Vi har en kunstgressbane, men den er ikke oppvarmet, så den brøytes og saltes. I tillegg deler vi på en idrettshall som har håndballbane, men som kan deles opp i tre baner på trening.

Har du lest: KIL Fotball: Ungdomstrenerne på plass for sesongen 2019

 

Sammenslåing helt nødvendig

En annen utfordring er sammenslåing av årskull når det er for få spillere å rutte med. Det virker igjen inn på hvilke alderstrinn det er «best» å melde lagene på ved kamper. Det må søkes dispensasjon når flere årskull er på samme lag på turneringer.

– Er det noe du vil fremheve sånn på tampen?

– I sommer kom KIL og trente alle lagene våre i løpet av to kvelder. Det var stas for alle, ikke minst barna og ungdommen. Det satte vi stor pris på!

Lek og moro – og store ambisjoner

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var