Lagpresentasjon – KIL J16

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Fornøyde jenter etter 3-0 seier over Storhamar!
Foto: privat

KIL J16 er et spennende tema i år. De er nemlig ikke et fast lag, da spillerne er delt i to helt forskjellige grupper. De som er 15 år skal spille seriespill for J15 under ledelse av Jørn Karlsrud. 16-åringene blir flyttet opp til 2.divisjonslaget i seniorklassen. De ledes av Inge Langrekken og KIL-veteranen Vidar Sanderud. Allikevel skal KIL stille et J16 lag i NM-kvalifiseringen i år, der de håper å bite godt fra seg.

Innarbeider systemer

Gjengen som skal spille NM er isolert i to ulike treningsgrupper, der alder og nivå avgjør hvilken gruppe man trener i. Begge lagene trener 2-3 ganger i uken, der de fokuserer på å fremme vinnervilje, vinne dueller, kommunikasjon og intensitet. Damelaget i 1.divisjon er normen de arbeider etter. J16 og 2.divisjonslaget jobber med å innarbeide 1.lagets formasjon og spillesystem. Trener Inge Langrekken roser jentenes evne til å innarbeide seg systemer.
ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

 

Jentene er veldig pliktoppfyllende, kontaktsøkende og lojale. Det hjelper dem i å kunne innarbeide seg i et system som de blir trygge på. Allikevel kan de være fleksible i å gå vekk fra systemet dersom kampbildet tilsier at vi må endre formasjoner.

I aksjon! Foto: privat

NM-kvalifisering

Langrekken har vært trener for både gutter og jenter i denne alderen. Han ser store forskjeller i alt fra guttenes enorme vinnervilje til jentenes lojalitet. I hans tredje år som trener på kvinnesiden skal han lede KIL J16 i NM-kvalik sammen med Jørn Karlsrud.

Jeg tror det blir en god erfaring for jentene. Kvaliken utfordrer de eldste spillerne til å stå frem som trygge ledere og gode forbilder, mens de yngre må gripe sjansen og vise seg frem. Forhåpentligvis kommer vi oss igjennom kvaliken. Vi håper å gå lengst mulig.

God stemning i garderoben. Foto: privat

Plan for sesongen

Videre får vi kanskje se KIL J16 lag i Norway cup, eller en annen turnering utover i året. Målet for sesongen er at jentene berger plassen i 2.divisjon, og at J15 får biter godt fra seg i 1.divisjon. Det er viktig for KIL fotball å ha et rekrutteringslag på det aktuelle nivået. Dessuten ønsker de å beholde flest mulig, og Langrekken uttrykker hva han mener er viktig for å beholde så mange som mulig.

Det er én ting som må ligge til rette for at vi skal beholde flest mulig. Det er å ha et tilbud. Da må vi ha et tilbud til de som ønsker å satse og trene seriøst, men også for de som bare ønsker å ha det sosialt og moro.

Vi ønsker jentene lykke til med sesongen, og håper de biter godt fra seg i NM!

Lagpresentasjon – KIL J16

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var