Lagpresentasjon – KIL G14

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
KIL G14
Stor treningsgruppe hos Kil G14! Foto: Privat

Fremover vil vi starte med lagpresentasjoner av ulike lag fra distriktet. Først ut er Kongsvinger G14, en ihuga gjeng på 36 spillere. Under fjorårets sesong hadde laget stor utvikling under hovedtrener (og A-lagsspiller) Johan Wennberg. Wennberg får fornyet tillit, og fortsetter som hovedtrener for fjortenåringene. Den store spillergruppen vil bli delt inn i et første- og andrelag i løpet av forberedelseperioden.

En treningsgruppe

Den store treningsgruppen skal beholdes utover i sesongen, tross fordeling av lag. Forrige sesong var gruppa delt inn i tre lag, med to jevne 9’er-lag og et toppet 11’r-lag. De stilte med lag i både første og andre divisjon. Allikevel er det god struktur og samordning, som gjør at alle kan banke på døra til førstelaget, og få muligheten til å trene med dem. Spillergruppa er en treningsgruppe, som møter på samme sted til samme tid. Den første utfordringen kommer allerede i kvalifikasjonspillet til eliteserien for førstelaget, som er rett rundt hjørnet. Hvilken divisjon lagene skal spille i år avhenger av hvordan kvalifikasjonen går. Administrator for laget, Jon Christian Hokaasen, er raus i bedømmelsen av hovedtreneren Johan Wenneberg.

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

 

Gutta er utrolig heldig som har en så faglig god og engasjert trener som Johan. Han har alltid et klart opplegg for treningene, og er svært hjelpsom ovenfor spillerne. Tenker jeg tilbake på min tid som fotballspiller i denne alderen, tror jeg det er usedvanlig viktig å ha en god trener. Det er mange som er på «vippen», og Johan fungerer som en motivator for alle. Ideelt sett skulle ikke foreldrene vært trenere, men det er dessverre for lite ressurser til at det er mulig. På toppen av dette, så er personligheten det største med Johan. Han er tvers igjennom en god mann.

KIL G14
Tøffe dueller på trening! Foto: Privat

Klar plan for året

Det skal trenes tre ganger i uka frem mot seriestart. Målet er å kunne holde hyppigheten oppe, og få tre økter i uka pluss kamp. Spillergruppa vil forbli samlet, selv om det vil bli delt inn i ulike lag. Laguttaket er ikke spikret fast og det er muligheter for å ta steget opp på førstelaget- og motsatt. Det vil si at det er god rullering på å være med på førstelaget. Oppmøte er godt, da de stort sett er 30 stykker på trening. I tillegg til seriespill, skal gutta delta i både Norway cup og Arvika cup i løpet av sommeren. Uansett plan, uansett volum på spillergruppe, er det fokus på spillerutvikling og ikke resultater. KIL G14 går uansett en spennende sesong i møte!

KIL G14
Tempo på trening er i sentrum. Foto: Privat
Lagpresentasjon – KIL G14

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var