Lagpresentasjon – KIL Fotball G19

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Ivrige gutter på KIL Fotball G19 møttes til frivillig trening i storhallen! Foto: Privat
Ivrige gutter på KIL Fotball G19 møttes til frivillig trening i storhallen! Foto: Privat

For første gang på to år kan Kongsvinger Fotball meddele at de har et G19-lag. De siste to årene har de merket et frafall fra guttespillerne på grunn av manglende initiativ og tilbud for dem. Klubben har tatt tak i dette sammen med Richard Jansen og Bjørnar Berntsen. Flere spillere som tidligere har sluttet er nå kommet tilbake, og det står gutter på rekke og rad som ønsker å være med!

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

Stor interesse og klare rammer

Den enorme interessen rundt tilbudet har satt hovedtrenerne Richard Jansen og Bjørnar Berntsen i tenkeboksen. Per dags dato kan de være opp til 30 spillere på ett og samme lag. Dersom utviklingen fortsetter er de nødt til å dele i to lag. Dette er et alternativ til toppfotball og seniorspill. Siden desember har KIL Fotball G19 hatt to økter i uka, der de spilte futsal på en av øktene. Richard Jansen er klar på hvordan laget hans skal se ut.

For meg er det viktig med gode og seriøse rammer, slik at det er morsomt å dra på trening for gutta. Vi ønsker å ha en spillende og underholdende stil, noe vi jobber med på trening. Dermed er det et stort fokus på basisferdigheter og possession-varianter. Det er også viktig å ha trøkk på trening, som gjør at vi kan bygge videre. Vårt fokus er på utvikling og glede, så kommer resultatene i andre rekke.

KIL Fotball G19 klare for lokaloppgjør mot Grue. Foto: Privat
KIL Fotball G19 klare for lokaloppgjør mot Grue. Foto: Privat

En av spillerne er involvert i trenerteamet

KIL Fotball G19 består hovedsakelig av spillere født i 1998, 1999 og 2000. Gjennom vintersesongen har de vært med på en cup på Fu/Vo, samt Galterudturneringen. Kampene ble tatt som trening til sesongen, der laget stiller i 2.divisjon. Oppmøtet på trening har vært eksemplarisk, og en av spillerne er blitt involvert i et trenerteam. Martin Blakset er fascinert av det taktiske rundt fotballen, og har fått tittelen «spillende assisterende trener»

Det å være involvert i et trenerteam som spiller er lærerikt og utfordrende. Du får en litt annerledes rolle i gruppa, og blir som en talsmann for både spillere og trenere. De siste årene har jeg blitt mer fascinert av det taktiske rundt fotballen, så dette er en artig utfordring. Jeg synes det er gledelig at KIL Fotball har fått et juniortilbud. Det er en fin mulighet til å kombinere fotball med skole. For å ha det gøy på trening mener jeg du må kombinere lek og konkurranse. På trening øver vi på en spillende fotballstil som trenger teknikk, overblikk og spilleforståelse.

Spillende assistenttrener for KIL Fotball G19 med ballen! Foto: Privat
Spillende assistenttrener med ballen! Foto: Privat

Vi gleder oss til å følge KIL G19 utover sesongen og ønsker dem lykke til!

Lagpresentasjon – KIL Fotball G19

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var