Lagpresentasjon – Eidskog G16

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Eidskog G16
Store deler av årets gjeng! Foto: Eidskog Fotball

På Magnor kunstgess i Eidskog jobber Eidskog G16 knallhardt vinterkulda. Tre dager i uka trenes det, av og til på glatt føre også. Store deler av det forrige G16-laget har blitt flyttet opp på junior- og seniorlaget, samtidig som mange 15-åringer er kommet opp til G16. Gruppa på om lag 30 spillere skal deles i to lag. Sten Hansen leder laget i 2.divisjon, mens Roger Granheim og Bjørn Lihiem leder laget i 1.divisjon.

 

Mål om å beholde flest mulig

I Eidskog er det fokus på hver enkelt spiller i tillegg til laget. Det er nemlig særdeles viktig for både klubben og trenerne å holde så mange som mulig i den organiserte idretten. Dette resulterer i at Eidskog G16 nok en gang klarer å stille to lag. Laget er delt inn i to treningsgrupper frem mot seriestart, som skal danne utgangspunktet for et uttak av 1. og 2. lag. De to treningsgruppene trener samtidig, og glede er det mest sentrale uttrykket i de to gruppene. Roger Granheim forteller at det er viktig å ha det gøy med fotball.

På trening skal vi først og fremst ha det moro. Det er mest moro å trene mest mulig med ball, noe vi prøver på. Samtidig forventer jeg at spillergruppen skal være strukturerte og vise god orden. Da er det viktig å respektere treneren og medspillerne.

 

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

 

Turneringer planlagt

Til året skal førstelaget på både Sandarcupen i Sandefjord og lokale Matrand cup. Planen er å få til en turnering til som passer deres nivå. Målet for sesongen er at hver enkelt spiller skal utvikle seg og at alle skal ha det gøy. Trenerne håper det vil føre til at alle er med neste år. Granheim og Liheim bruker sine erfaringer som fotballspillere for å kunne utvikle hver enkelt. Tidligere midtstopper Granheim har derfor ansvaret for forsvarsspillet, mens tidligere Kil-angriper Liheim tar seg av det offensive. I tillegg gjør de et godt tiltak i å sette delmål til hver enkelt spiller.

Vi setter små delmål til hver enkelt spiller som de kan trene på, på egenhånd og på trening. Dette kan forhåpentligvis gjøre at hver enkelt får følelsen av å lyktes. Hensikten er at hver enkelt spiller skal utvikle seg, som igjen fører til at laget tar nye skritt. For å beholde flest mulig er det også viktig å ha ei fin tone i gruppa.

Eidskog G16
Store deler av årets G16 under Sandarcup i fjor! Foto: privat

 

På trening for å trene

Fotballentusiastene Paul Granheim og Sondre Liheim på Eidskog G16 er samstemte om hva som er avgjørende for god trivsel.

For å ha det gøy på trening bør man være der for å trene og ikke bli trent. Det er viktig at vi respekterer trenerne, siden de er der for å lære oss noe. Vi kan også bidra med å være positive og gi gode tilbakemeldinger når andre gjør det bra. Samtidig må vi være gode forbilder for de som skal hospitere.

Eidskog G16
Sondre Liheim t.v. og Paul Granheim! Foto: Eidskog Fotball
Lagpresentasjon – Eidskog G16

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var