Lagpresentasjon Eidskog G13

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Eidskog G13
Eidskog G13 er en sammensveiset og fin gjeng! Foto: Privat

Guttegjengen på Eidskog G13 er en fin sammensveiset gjeng som har hatt den samme treneren i lang tid. Tom Willy er godt likt av gutta, og han er viktig for trivselen og treningsiveren. For gutta trener til tider mye.

 

Gode treningsforhold vinterstid

Nå på vinteren blir det to ganger i uka, kan Tom Willy fortelle. Treningene foregår både inne og på kunstgressbanen på Magnor, og forholdene har vært svært gode det meste av vinteren.
Vi får god fart inne og det kan være godt for teknikken, fortsetter Tom Willy, i tillegg er det en sikker trening med tanke på været, for når det blir mange kuldegrader, trenes vi ikke ute.

Det blir ofte flere treninger for en del av gutta, som har tilbud om hospitering opp på G14. Disse guttene må også møte opp på sine egne treninger, og de må vise gode holdninger.

 

ANNONSE
[slideshow_deploy id=’15’]

 

Varierende oppmøte vinterstid

Oppmøte er litt dårlig vinterstid, men tar seg opp utover våren. Noen av guttene driver også med vinteridrett eller håndball, og da er det ikke alltid like lett å trene så mye fotball.

Vi er 13 gutter på laget, og ettersom vi skal spille 9er fotball i år, trenger vi alle på trening.

Tom Willy legger opp treningene så de også skal være så interessante og morsomme som mulig.

 

Tilvenning til ungdomsfotball er fokus i år

I år skal Eidskog G13 spille i 2. divisjon, og håper å gjøre det så godt som mulig. Det viktige er å ta overgangen til ungdomsfotball best mulig. Banene blir større og man må ha bedre kondisjon for å holde hele kampen. Offsideregelen blir også en utfordring man må lære seg.

I vårsesongen skal vi fokusere mye på å lære oss å spille på stor bane, og gutta skal forhåpentligvis utvikle seg som et lag, håper Tom Willy. Det er også muligheter for opprykk fra 2. divisjon, for gutta fra Eidskogen er gode nok til det!

 

Mange cuper

De legger opp til mange cuper i år, og har tro på at det bygger samhold, og hjelper til å forstå fotballen bedre.

Cupspill er alltid spennende, for resultatet er helt avgjørende for hvordan det går. Man kan ikke gjøre dårlige kamper hvis man vil nå langt, sier Tom Willy.

Første cupen Eidskog G13 skal være med på er Kiwi Grønn Cup Skedsmo 7. mai. Dette blir en cup rett rundt serieåpning, og fin oppkjøring mot kampene som kommer. Sandarcup i august blir en stor happening hvor gutta overnatter sammen på skole. Dette ser de fram mot og slik overnatting er med på å spleise laget bedre sammen. Matrand Cup er også en selvfølge, mens man avslutter cupåret med Storhamarcup på høsten.

I fjor var vi også med på Storhamarcup, og vi synes dette var en godt arrangert cup med gode lag så den vil vi prøve å få vært med på i år også, forteller Tom Willy.

 

9er fotball blir spennende

Det er spennende med noe nytt, og gutta gleder seg til å spille 9er fotball. Tom Willy mener at overgangen fra 7er til 9er ikke blir så stor, og det er fin måte å gå over til ungdomsfotball på. Det er likevel utfordrende med offsideregelen, og man må ta seg sammen som trener.

Det er lett å være uenig med dommeren når det gjelder offside, men likevel er det ikke så ofte det blir dømt feil, erkjenner Tom Willy.

Avslutningsvis skryter Tom Willy av Eidskog G13, og er glad for at han får trene de et år til. Han gleder seg minst like mye som gutta og synes det blir veldig spennende med 9er fotball. Selv om han er hovedtrener, er han også glad for å ha med seg noen flere og diskutere taktikk med.

Både Jon Egil, Vegar og Linda er fotballkyndig og har sine meninger om hvordan det både skal trenes og spilles. Dette er sundt i et lag, og gjør det veldig morsomt og reise både på cuper og kamper, avslutter Tom Willy og ser frem mot seriestarten i begynnelsen av mai.

Lagpresentasjon Eidskog G13

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var