Kreative jenter i Eidskog

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Jeg huker tak i Linda Grønnerud i femogtredve varmegrader rett før helgen. Hun tar intervjuet på strak fot fra stranda. Linda har vært trener for Eidskog J13 siden de var seks år gamle og gikk i barnehagen. Hennes medtrenere er Maybritt Sørpebøl og Monja Andreassen. I likhet med resten av verden, rammet koronaen jentelaget hardt og brutalt. Det ble bråstopp for lagtrening. Men det varte ikke så lenge før kreativiteten begynte å blomstre.

Aldri så galt at det ikke er godt for noe

– Hvordan tok laget det?

–  Hele situasjonen var veldig rar til å begynne med, nesten surrealistisk. Formen daler fort når man ikke trener. Ikke var det noe aktivitet i forhold til skole heller. Restriksjonene førte til at vi lett kunne havnet i en situasjon uten mål og mening. Vi skjønte fort at det ville være smart å komme i gang med alternative opplegg. Vi er løsningsorienterte, og det gikk ikke lang tid før vi var i gang.

Suksess med egentrening og konkurranser

– Hva gjorde dere da, for å holde motivasjonen oppe?

– Vi satte ganske raskt i gang et opplegg med egentrening som vi utvidet etterhvert. Det ble en stor suksess. Suksess med egentrening har ikke vært til stede før, for å si det slik. Men dette ble skikkelig vellykka! Jentene har tatt mye eget initiativ, lært seg mye selv, og så har vi blant annet brukt Funkygines treningsprogram. Etterhvert laget vi konkurranser, både individuelle og felles der vi gav jentene ukesoppdrag og månedsoppdrag der forskjellige typer trening gav poeng, for eksempel joggeturer med en bestemt distanse, styrketrening osv. De konkurrerte blant annet om hvem som hadde flest treninger over en tidsavgrenset periode.

Du vil kanskje også lese: Legendens råd til ungdommen

Treningsprogram via app

– Hvordan har dere kommunisert i denne unntaksperioden?

– Vi har kommunisert via Spond. Og hatt en veldig god dialog. Det er jo mer lettvint når de er i denne alderen. Vi har kjørt egentreningen via app og hatt telefonkontakt. Tidligere har informasjonen gått mye via foreldre og foresatte, men nå har vi kunnet kommunisere både med jentene direkte og foreldre/foresatte. Det har vært utrolig positivt. Vi har lagt ut konkurransene og oppleggene direkte til jentene på Spond og hatt en god kommunikasjon mellom alle, både trenere, spillere og foresatte. Konkurranseaspektet er også vesentlig. Det er stas å konkurrere med hverandre, det hjelper alltid. Også har vi hatt premier i andre enden da, som for eksempel lokale gavekort på Bygdas hjerte i den individuelle konkurransen.

Den andre konkurransen var mer en lagkonkurranse. Hvis sytti eller åtti prosent fullførte treningsopplegget som gikk over en viss tid så fikk alle en individuell premie for å ha gjennomført, pluss en felles opplevelse for laget som vi tenker å ta når det blir mulig, forhåpentligvis til høsten.

Sabla fin gjeng

– Hva har vært den største utfordringen i denne fasen?

– Den største utfordringen er å beholde spillerne. Foreløpig ser det ut til å ha gått bra. Vi er fremdeles atten utøvere. Framtida er usikker. Vi vet ikke hva den vil bringe. Men vi har erfart at det er mye vi kan gjøre. Vi må fokusere på det vi kan. Vi er heldige. Dette er en sabla fin jentegjeng. Vi har fått til så mye. Jeg håper vi klarer å beholde dem!

Alternative aktiviteter styrker lagfølelsen

– Hva tenker du ellers til høsten?

– Vi lever fortsatt i uvitenheten. Det var stor jubel og glede da vi kunne samles igjen. Vi har ennå ikke klarlagt hva vi gjør, kabalen er ikke lagt, men vi tar nok en liten pause nå, selv om vi tenker å prøve å holde hjulene litt i gang etter en minisommerferie. Det var jo opprinnelig seriestart tidlig i august, men det er høyst usikkert nå. Så vi er forberedt på å tenke mer alternativt vi. Vi kommer til å fortsette å fokusere på laget og treninga og å ha det moro uansett, selv om vi selvsagt håper at det åpnes opp litt mer. Samtidig viser det seg at det er motiverende med avbrekk fra fotballen også, og alternative aktiviteter er med på å holde på laget og lagfølelsen. Det blir nok en del sykkelturer og strandhugg fremover hvis dette finværet holder!

Kreative jenter i Eidskog

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var