KONGSVINGER: KIL Toppfotballs vinterakademi er kommet for å bli

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Fokuserte deltakere på fjorårets akademiet! Foto: kil.no
Fokuserte deltakere på fjorårets akademiet! Foto: kil.no

Etter lenge tids planlegging utvider KIL akademiet slik at det bli rom for mer aktivitet.

 

Mål om skape egne toppspillere

Vinterakademiet er en utvidelse av det ordinære akademiet som ble opprettet i 2014. Det ble opprettet for å produsere egne toppspillere som på sikt kan kjempe seg inn på KILs førstelag.

Det er fortsatt tidlig i oppstartfasen og i år utvidet KIL Toppfotball akademiet med en vintersesong. Erik Gusterud har med seg blant andre Iman Mafi som trenere og han kunne forklare at vinterakademiet er kommet for å bli.

– Det er for å få en lengre sesong i akademiet, rett og slett. Et utvidet tilbud til de som vil ha ekstra aktivitet.

Det ble arrangert for første gang i år og ifølge Gusterud gir det mer aktivitet som holder god kvalitet.

– Vinterakademiet holder aktiviteten i gang i off-season og de som er med kan gli rett over i det ordinære akademiet når det starter senere i vår.

 

Du vil kanskje lese: Hovedambisjonen er å ha det gøy!

 

Utendørs på Gjemselund

Det er flere ting som er blitt prøvet ut og evaluert så langt i år. Vinterakademiet holder til utendørs på Gjemselund mandager og tirsdager. I midten av mars begynner vårakademiet og da endrer dagene seg til tirsdag og torsdag.

KIL var sent ute med å annonsere akademiet, men Gusterud kan fortelle at de har en langsiktig plan og kommer ikke til å skrinlegge ideen på grunn av lite påmelding i år.

– Sjøl om det har vært lIte påmeldinger har vi valgt å stå løpet ut. Om det er 2 eller 12 stykker tilstede så har vi gjennomført.

 

Du vil kanskje lese: Lokale kretslagsspillere i vår region

 

Tett oppfølging

Han kunne også forklare at elevene har fått ekstremt tett oppfølging som resultat av færre deltkaere.

– Vi skrinlegger ikke ideen i det hele tatt. Vi vurderer eventuelt å flytte det innendørs og tidligere publisering av program. Det ble kun en uke varsel i år og det ble nok litt for «tight».

Akademiet tilbyr god skolering i tillegg til vanlige klubbtreninger og skal være et tillegg til ordinær klubbaktivitet.

– Målet er å produsere talenter gjennom akademiet over tid. Vi kjører såkalt «spot-on» coaching ut i fra alder og evner.

 

Alle ivrige kan delta

Man må heller ikke være omtalt som den neste Martin Ødegaard for å få plass på akademiet.

– Vi er ute etter de som er ivrige og de som har lyst. Vi stiller ingen krav eller noe, kun alder. Vi diffrensierer i øktene også, og man må ikke være registrert i KIL fotball for delta.

Gusterud kan forstå at noen tror det er veldig høyt nivå, men han understreker at akademiet kommer i tillegg til lgaet ditt, og er for de mest ivrige.

Ellers er det allerede påbegynte påmelding til vårakademiet 19. mars, og her kan barn helt ned i 7-8 års alderen melde sin interesse.

 

KONGSVINGER: KIL Toppfotballs vinterakademi er kommet for å bli

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var