Kjendisportrettet – Tor Ole Skullerud

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Tor Ole Skullerud
Tor Ole Skullerud med størst utfordringer mot Grue i oppveksten. Foto: Kjetil Ree

Tor Ole Skullerud er en  respektert fotballpersonlighet fra glomdalsregionen. Kongsvingergutten tok seg tid til å besvare noen spørsmål fra Glomdalsfotball om både fortid og fremtid.

Den tidligere Molde og U21-landslagssjefen spilte også på høyt nivå som aktiv. 1. divisjon og 2.divisjon for blant andre Ullern og Grue står på CV’n til den kunnskapsrike og joviale treneren. Av hans største meritter som trener rangeres nok bronsemedaljen i U21-EM 2013 med Norge høyt sammen med «the double» som Molde-trener sesongen 2014.

Men hva er fotballbakgrunnen til denne dyktige treneren?

 

Tor Ole Skullerud

Klubb – Klubben min var Kongsvinger til jeg ble 19, derfra diverse klubber i OBOS/2. divisjon som voksen. Blant andre Grue og Ullern.

Hva var din favorittposisjon på banen som aktiv?
Favorittrolle var sentralt på midten, dyp midtbanespiller med mye ballkontakt.

Hvem var din favorittspiller som 12-åring?
Min favorittspiller var definitivt Diego Maradona som drev egen idrett på det tidspunktet.

Hva var din favorittklubb som 12-åring?
Liverpool

Hva var dine beste egenskaper som spiller når du var 12år?
Mine styrker som spiller den gangen gikk på stor arbeidskapasitet/løpskraft samt gode basisferdigheter med ball. Jeg manglet fart og fysikk, var veldig liten av vekst i forhold til de jeg spilte mot og måtte derfor kompensere med gode ferdigheter.
Jeg spilte ekstremt mye fotball på den tiden, på løkka og ved garasjeporten hjemme på Kongsvinger. Utover det likte jeg å være med kompiser i nabolaget men det meste handlet om fotball.

Hva er dine beste øyeblikk på fotballbanen i barne-og ungdomsfotballen?
Mine største øyeblikk i barne- og ungdomsfotballen stammer fra Norway Cup. Det var stort på den tiden og vi kom ganske langt flere ganger. Et år vant vi bronse og fikk utdelt medaljer på Bislett Stadion på finaledagen – det var stort. Ellers når jeg ble litt eldre og fikk hospitere og etter hvert trene fast med a-laget til KIL som da var i Tippeligaen, da var jeg 17 år, det var selvfølgelig stort.

Verste motstander i serien i barne-og ungdomsfotballen?
Den verste motstanderen i serien den gangen var Grue, med Oddvar Andersen og Jon Wardeberg i spissen. Alltid tøffe kamper.

Hvilken trener i barne- og ungdomsfotballen vil du trekke frem som den beste du hadde, og hvorfor?
Den treneren jeg husker best og som ga meg mest var Stig Hauge, tidligere A-lagsmidstopper i KIL. Alltid godt humør, flink med unge spillere hva gjelder kommunikasjon, dyktig i faget og lærte oss mye nytt, stort fokus på ferdigheter og å spille ball.

Hvilke tre tips vil du gi til unge spillere i glomdalsregionen som ønsker å bli like god som deg?
Mine råd må være å spille så mye fotball som mulig utenom organisert trening, øve på detaljer og ferdigheter, sørge for å ha det gøy med fotballen samtidig som man har fokus på utvikling og på å bli litt bedre hver eneste trening.

Gode trenere er nøkkel for utvikling

Tor Ole er som KIL-sjef, Espen Nystuen, i forrige kjendisportrett tydelig på hva som må prioriteres i de lokale klubbene i glomdalsregionen:

Jeg mener det viktigste klubbene kan gjøre er å skaffe så gode trenere som mulig rundt de unge spillerne i klubben helt ned i 6-7 års alderen. Satse på spillerutvikling og mangfold framfor a-lagssatsing som krever store summer på totalbudsjettet. Prioritere knallhardt på utvikling og bruke pengene der. Da snakker jeg selvfølgelig om de mindre klubbene i distriktet med lag i lavere divisjoner og ikke Kongsvinger som må gjøre begge deler.

Tydeligere kan det ikke sies, og Glomdalsfotball er nå spent på hva de lokale klubbene prioriterer inn mot en ny sesong. Utvikling av spillere er definitivt ikke noen 100-meter, men mer som et ultraløp å regne. Hvor god man er på spillerutvikling får man kanskje ikke svar på før om 10-15år. Hvor mye verdt er neste generasjons fotballspillere?

Kjendisportrettet – Tor Ole Skullerud

More To Explore

Aktuelt

KIL J19 klare favoritter

Finn Willy Taugbøl er hovedtrener for KIL J19, sammen med et team som består av Patrick Holtet, Pål Håpnes og Åge Steen. Rune Skasberg var